arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
warme-chocolademelk-met-kokosslagroom

Warme chocolademelk met kokosslagroom

Dikke sokken, waxinelichtjes en de verwarming die op volle toeren draait. De winter heeft zo zijn charme en in deze periode kan warme chocolademelk met kokosslagroom natuurlijk niet ontbreken. Je leest het goed: kokosslagroom. Karlijn Hoebe: “Dat klinkt ingewikkelder dan het is, maar eigenlijk is het niets meer dan opgeklopte kokosmelk.”

Kokosmelk

Kokosmelk is suiker-, zuivel-, gluten- en lactosevrij, maar daarentegen stikt het wel weer van vitamines en mineralen die voor een stralende huid zorgen. “Vooral als je ‘melk’ even een tijdje wilt laten staan, is kokosmelk een gezond alternatief.” De naam mag dan anders doen vermoeden, maar kokosmelk is namelijk geen echte melk. “Hij is gemaakt van kokosvruchtvlees en water.”

Kokosslagroom

Kokosslagroom vraagt wel om enige voorbereiding (de kokosmelk moet minimaal 4 uur van tevoren in de koelkast staan), maar dan heb je ook wat. Door de aanwezigheid van kokosmelk is deze warme chocolademelk namelijk ineens goed voor je huid. “Kokos is ontstekingsremmend (vitamine E), heeft een antibacteriële werking (vitamine C) en zit vol met de mineralen magnesium, kalium, fosfor en ijzer, die ook allemaal hun steentje bijdragen aan een stralende en glanzende huid.”

“Wil je helemaal gezond bezig zijn, dan kies je trouwens wel voor de biologische variant.”

kokosslagroom-2

Ingrediënten warme chocolademelk met kokosslagroom:

  • 250 ml kokosrijstmelk
  • 1 grote eetlepel cacao
  • 1 theelepel honing

Kokosslagroom

  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 theelepel honing
  • snufje vanille

Recept warme chocolademelk met kokosslagroom

  1. Verwarm de kokosrijstmelk in een pannetje, zorg ervoor dat je het niet laat koken.
  2. Doe de cacao in een groot glas en giet de hete kokosdrank al roerend op de cacao.
  3. Roer hierna de honing door de chocolademelk.
  4. Voor de kokosslagroom: Pak het blikje kokosmelk uit de koelkast. Schep vervolgens de dikke kokosroom uit het blik, maar laat het kokoswater onderin zitten. Voeg de honing en vanille toe en klop luchtig met een garde of mixer. Doe een flinke eetlepel van de kokosslagroom op de kokoschocolademelk.

TIP: het resterende kokoswater kun je later nog gebruiken voor bijvoorbeeld een gezonde spinaziesmootie.

Wil je meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Furrow op Instagram