arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Warme appeltaartcocktail

Warme appeltaartcocktail

Het is niet zo dat je deze warme appeltaartcocktail moet drinken, omdat hij zo gezond is, maar appelcider heeft wel degelijk een positief effect op je huid. Er wordt zelfs gesuggereerd dat het drinken van een glas appelcider even gezond is als het eten van een appel. Proost!

Appelcider

Appelcider is een natuurlijk product, dat ontstaat uit gefermenteerde appels. Het enorme ijzergehalte in deze drank is al indrukwekkend, maar dit valt in het niet bij de hoeveelheid antioxidanten. In één liter appelcider vind je maar liefst 3 gram polyfenolen. Hierdoor is appelcider trouwens nog beter voor je huid dan bijvoorbeeld rode wijn. Het gaat dan wel om de real (ambachtelijke!) appelcider die je o.a. bij de slijterij vindt.

Het moet gezegd worden: geniet, maar met mate. En dat geldt (helaas) ook voor deze warme appeltaartcocktail.

Ingrediënten warme appeltaartcocktail

  • 150 cl appelcider
  • 25 cl witte rum
  • 4 kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 8 pimentbessen

Voor de topping:

  • slagroom
  • gemalen kaneel

Recept warme appeltaartcocktail:

  1. Doe de appelcider samen met de kaneelstokjes, kruidnagels en piment in een steelpan. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
  2. Zeef de specerijen eruit en voeg de witte rum toe.
  3. Giet de warme appeltaartcocktail in glazen en serveer met slagroom en kaneelpoeder.

Furrow op Instagram