arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Eiwitshake met koffie

Wake-up eiwitshake

Morgenstond heeft goud in de mond, maar dan wel graag voorzien van een dosis cafeïne. Cafeïne heeft soms een slechte reputatie, maar is niet alleen maar slecht voor je. Zo geeft hij je meer energie, versnelt de afvoer van gifstoffen, maar draagt ook bij het herstel van je huid na een zonnige dag. Deze wake-up eiwitshake (met koffie!) is dus de perfecte start van de dag. Of om de welbekende 4 uurdip mee te overbruggen.

Eiwitshake

Net als cafeïne is ook de eiwitshake veelbesproken, maar zelfs als je niet regelmatig in de sportschool te vinden bent, kan het goed zijn om er je dag mee te beginnen. Personal trainer Barbara den Bak: "Eiwitten zijn één van de belangrijkste bouwstenen voor je spieren, botten, maar ook voor je huid. Eigenlijk is elke cel er bij gebaat."

Daar komt bij dat een eiwitshake je (tijdelijk) ook kan helpen om wat extra kilo's te verliezen. "Afvallen betekent meestal dat je net iets meer zult moeten bewegen en iets minder eten. En daar kan een eiwitshake je bij helpen."

Het voordeel van deze wake-up eiwitshake is dat je in één keer veel eiwitten binnenkrijgt en relatief weinig vet en calorieën. "Een eiwitshake is vaak extreem verzadigend, vooral in combinatie met havermout zorgt hij langer voor een vol gevoel. Als je in aanloop naar de zomer af en toe een maaltijd vervangt door deze wake-up eiwitshake (let wel: het gaat om vervangen, en niet om extra eiwitshake) en daarnaast ook nog eens minder vetten eet, krijg je vanzelf minder calorieën binnen." O, en cafeïne stimuleert ook nog eens de vetverbranding. "Met als gevolg dat je gewicht verliest.”

Ingrediënten wake-up eiwitshake

  • 30 gram vanille-eiwitpoeder
  • 20 gram havermout
  • 1 bevroren banaan
  • 2 theelepels oploskoffie
  • water of (amandel)melk

Recept wake-up eiwitshake

  1. Meng 2 theelepels oploskoffie met water of amandelmelk.
  2. Doe alle ingrediënten, inclusief de koffie in de blender en mix tot een glad geheel. Eventueel kun je nog extra water of amandelmelk toevoegen.

Geniet van je dag!

Furrow op Instagram