arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vrolijk, fris en fruitig ontbijt

Vrolijk, fris & fruitig ontbijt met mango

Je koppelt hem eerder aan de zomer, maar toch is de herfst het seizoen van de mango. En dat van de abrikoos, appel, avocado, banaan, bosbes, bramen, kiwi, mandarijn, meloen, passievrucht, peer, rode bes en watermeloen, maar aangezien je die niet in dit vrolijk, fris & fruitige ontbijt met mango terugvindt, negeren we die voor het gemak even.

Winter is coming

Zie je het somber in en is de winter niet jouw meest favoriete tijd van het jaar? Mango biedt hulp in donkere dagen. Health & Lifecoach Karlijn Hoebe: "Het hormoon tryptofaan in mango zorgt ervoor dat je beter slaapt, lekkerder in je vel zit en ook nog eens gelukkig wordt.'

Tryptofaan

Je maakt tryptofaan niet zelf aan, dus zul je het binnen moeten krijgen via voeding of supplementen. "Je zet tryptofaan om in 5-HTP, wat weer belangrijk is voor aanmaak van melatonine, hét hormoon dat ervoor zorgt dat je slaap krijgt." Een goede nachtrust alleen al doet wonderen voor je humeur, maar als je goed slaapt maak je ook meer van het gelukshormoon serotonine aan. "Zodra je 's ochtends wakker wordt ben je dan ook meteen in de stemming voor dit vrolijk, fris en fruitig ontbijt."

Ingrediënten vrolijk, fris en fruitig ontbijt met mango

Kokos-Chia-Topping:

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 150 ml kokos-rijstmelk
  • snufje vanillepoeder

Fruitsalade:

  • 1 banaan
  • 1/2 mango
  • 1/2 ananas
  • verse munt

Vrolijk, fris en fruitig ontbijt met mango

  1. Schenk de kokos-rijstmelk in een kom en voeg hier het chiazaad en een snufje vanillepoeder aan toe. Roer het goed door elkaar. Bedek de kom met huishoudfolie en zet het voor minimaal 3 uur (of een nachtje) in de koelkast.
  2. Snij de banaan, mango en ananas in kleine stukjes en doe deze in een kom. Was de muntblaadjes, hak deze fijn en voeg deze toe aan het fruit.
  3. Haal de kokos-chiatopping uit de koelkast en schep deze over de fruitsalade.

Eet smakelijk!

TIP: Je kan er eventueel voor kiezen om er nog een extra handje noten aan toe te voegen, voor een langer verzadigend gevoel.

Furrow op Instagram