arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vochtinbrengde amandelkoekjes

Vochtinbrengende amandelkoekjes

Ben je klaar met deze kou en ben je wel toe aan een beetje warmte in je leven? Vochtinbrengende amandelkoekjes zijn het antwoord op al je (huid)problemen. Ze bevatten gezonde vetten, antioxidanten én verminderen een droge winterhuid.

Vitamine E

De amandel behoort tot één van de meest gezonde noten en dat terwijl hij technisch gezien niet eens een noot is. Vooral de vetoplosbare antioxidant vitamine E blinkt uit.
Deze vitamine is op verschillende manieren goed voor je huid. Zo beschermt hij je cellen, voorkomt hij de afbraak van collageen en elastine én versterkt hij de huidbarrière.

Aangezien je vitamine E niet zelf aanmaakt, zul je ervoor moeten zorgen dat je hem op andere manieren binnenkrijgt. En laten deze vochtinbrengende amandelkoekjes daar nu uitermate geschikt voor zijn.

Koolhydraatarm

O, en voor het geval je je houdt aan een koolhydraatarm dieet: amandelen bevatten weinig koolhydraten, maar daarentegen wel veel gezonde vetten, eiwitten en vezels. Hierdoor ben je langer verzadigd, waardoor je gedurende de dag (hopelijk) ook minder calorieën eet. Het gerucht gaat trouwens dat 10-15% van de calorieën uit de amandel niet kan worden opgenomen, omdat het vet te moeilijk te bereiken en af te breken is.

Ingrediënten vochtinbrengende amandelkoekjes

 • 150 gram amandelen
 • 70 gram honing
 • 80 gram kokosolie
 • 1 ei
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 1 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • een snufje zout
 • optioneel: sesamzaadjes

Recept vochtinbrengende amandelkoekjes:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Maal ondertussen de (ongebrande) amandelen in een keukenmachine tot een grof meel.
 3. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de honing, ei, vanille-extract, kaneel, bakpoeder en het zout toe aan het amandelmeel. Mix tot een grof beslag.
 4. Schep met een eetlepel ongeveer 10 bolletjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze daarna plat met een natte lepel. Voeg een aantal sesamzaadjes toe als garnering.
 5. Bak de vochtinbrengende amandelkoekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
 6. Laat de amandelkoekjes afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram