arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vetverbrandende-smoothie-4

Verstrakkende, vetverbrandende smoothie

Vetverbrandende smoothie met tomatensap

Door je salade, een extra bakje ketchup bij je tosti of gewoon door de pasta: vanwege de enorme hoeveelheid vitamine A, C en lypoceen staat eigenlijk niets je in de weg om elke dag ladingen tomaten te eten. Of te drinken… En al helemaal niet in de vorm van deze verstrakkende, vetverbrandende smoothie.

Tomatensap

Tomaten stimuleren namelijk de aanmaak van procollageen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de structuur van je huid verbeterd wordt. Maar tomaten doen meer: ze verstrakken je huid én verkleinen je poriën. En met het voorjaar in het vooruitzicht, biedt de aanwezige lypoceen in tomaten je dan weer een betere bescherming tegen de zon.

Ook de kruiden in deze smoothie dragen hun steentje bij. Zo zorgen de kurkuma, cayennepeper en kaneel voor een betere doorbloeding, waardoor de vitamines van de tomaten niet alleen beter worden opgenomen, maar ook eventuele afvalstoffen in je huid versneld worden afgevoerd.

Het klinkt misschien allemaal te mooi om waar te zijn, maar laten nu de ingrediënten die je doorbloeding stimuleren, ook je metabolisme verhogen. Huidverstrakkend en vetverbrandend dus.

vetverbrandende-smoothie-1

Ingrediënten verstrakkende en vetverbrandende smoothie

  • 250 ml tomatensap
  • snufje zwarte peper
  • snufje cayennepeper
  • snufje komijnzaad
  • snufje kurkuma
  • snufje kaneel
  • 125 gram (gemalen) gember
vetverbrandende-smoothie-3

Recept verstrakkende en vetverbrandende smoothie

Met het maken van deze smoothie verbrand je geen calorieën, want er wordt niet meer van je verwacht dan het tomatensap in een glas te doen en er de zwarte peper, cayennepeper, komijnzaad en kurkuma aan toe te voegen. Vermaal de gember met een rasp en roer het door je smoothie heen. Ter garnering zou je eventueel nog een stengel bleekselderij kunnen toevoegen.

Meer vetverbrandende smoothies?

Wil je meer recepten voor ververbrandende smoothies? Via deze link kan je een mooi pakket kopen met een fysiek boek en diverse e-books die vol staan met nuttige informatie voor het afvallen met smoothies + heel veel vernieuwende recepten!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram