arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vegan banaanpannenkoeken

Vegan banaanpannenkoeken

Tegenwoordig eet je geen 'pannenkoek', want hij moet minstens koolhydraatarm, lactose- én glutenvrij zijn en het liefst ook nog met zo min mogelijk toegevoegde suikers. Klinkt onmogelijk, maar deze vegan banaanpannenkoeken voldoen bijna aan alle eisen. Bijna, want ze zijn niet echt koolhydraatarm. De vraag is alleen of dat zo erg is.

Banaan ongezond

Een banaan wordt vaak vermeden vanwege zijn hoeveelheid koolhydraten, maar dat stempel is niet altijd terecht. Koolhydraten zijn niet per definitie ongezond, het gaat er alleen om dat je de juiste kiest. En dat is bij een banaan het geval.
Een banaan bevat namelijk koolhydraten in hun natuurlijke matrix, oftewel onbewerkt en zijn makkelijk verteerbaar. Daarnaast bevat hij ook relatief veel vezels, vitamine B6 en zorgt hij voor het stabiliseren van je bloedsuiker, waardoor je langer een vol gevoel hebt.Ingrediënten vegan banaanpannenkoeken

 • 250 ml amandelmelk
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 130 gram (glutenvrij) havermeel
 • 1 eetlepel appelciderazijn
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
 • ½ banaan
 • 1 eetlepel kokosolie

Recept vegan banaanpannenkoeken

 1. Doe alle 'natte' ingrediënten (amandelmelk, appelciderazijn en het vanille-extract) in een kom en meng in een andere kom alle 'droge'; ingrediënten (havermeel, bakpoeder, kaneel en koksosbloesemsuiker).
 2. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix tot een glad beslag.
 3. Pel de banaan en doe deze bij het beslag.
 4. Verwarm één eetlepel kokosolie in een grote pan.
 5. In de voorverwarmde pan schep je twee grote eetlepels beslag per vegan banaanpannenkoek.
 6. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen draai je de pannenkoeken om en bak je ze nog twee minuutjes aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
 7. Stapel de pannenkoeken op elkaar en serveer met vers fruit, agavesiroop en noten.

Furrow op Instagram