arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Van koffie blijf je slim en krijg je minder rimpels

Koffie Nespresso

Koffie

Ik ben verslaafd aan koffie. Vooral als ik een nacht weinig heb geslapen, start ik mijn dag het liefst met een magere cappuccino van de CoffeeCompany. Ik moet eerlijk bekennen: niet eentje, maar meerdere cappuccino’s. En ondanks dat het een fabeltje is dat je beter presteert door koffie, is cafeïne voor mij echt de perfecte manier om de dag mee te beginnen.

Daarom is het ook zo fijn dat uit onderzoek is gebleken dat koffie goed is voor het vrouwelijke brein. Volgens het onderzoek dat is gepubliceerd in The Journal of Alzheimer’s Disease houdt koffie namelijk enkele effecten van breinveroudering bij vrouwen tegen. Het enige wat je hoeft te doen is het drinken van 3 koppen koffie per dag en laat ik dat nou met gemak redden.

Vanaf je vijftigste gaat ons brein steeds meer achteruit, maar volgens het onderzoek kan koffie dit proces dus tegengaan. Maar alleen bij 3 kopjes of meer en (gek genoeg) alleen bij vrouwen. Waarom koffie bij mannen niet werkt, is voor de onderzoekers nog een raadsel. Ze vermoeden dat het te maken heeft met hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen. Komen die hormonen eindelijk eens goed van pas.

Sowieso is het drinken van koffie niet eens zo heel ongezond en trouwens ook nog eens goed voor de lijn. Koffie bevat immers bijna geen calorieën. O ja, en omdat koffie vol anti-oxidanten zit is het ook nog eens goed voor je rimpels. Maar ga nou niet gelijk de hele dag door koffie drinken, want je moet namelijk wel oppassen met de hoeveelheid cafeïne. Want ondanks dat cafeïne een populair ingrediënt in oogcrèmes tegen wallen is, zorgt het wel voor dehydratatie. Drink bij elk kopje daarom ook een groot glas water.

Een cappuccino is natuurlijk een gebakje als het wordt gemaakt met volle melk, suiker, siroop, slagroom en ga zo maar door. Dat is dus niet helemaal de bedoeling als je minimaal 3 koppen koffie per dag gaat drinken. Vind je zwarte koffie echt niet te drinken, kies dan voor een beetje magere melk en extra goed voor de rimpels: een vleugje kaneel.

Welke drank drink jij het liefst overdag?

 

Furrow op Instagram