arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Tomatenpuree, geen rimpels?

Tomatenpuree

Een blikje tomatenpuree per dag is goed tegen rimpels

Ik ga ver in mijn strijd tegen de rimpels, en als ik daarvoor elke dag een blikje tomatenpuree moet eten: so be it! Uit onderzoek van de Universiteit van Newcastle blijkt dat een blikje tomatenpuree een goed middel is tegen rimpels. In tomatenpuree zit de antioxidant lypoceen. Lycopeen vermindert huidveroudering en rimpels, omdat het ervoor zorgt dat schade door de zon afneemt. En als iets rimpels veroorzaakt dan is het de zon wel. Let wel: je moet de puree eten en niet je gezicht volsmeren met het rode spul.

Hoeveel tomatenpuree moet je eten als je geen rimpels wilt krijgen?

Eén blikje per dag is voldoende. In tomatenpuree zitten behalve lycopeen ook vitamines A, B en vitamine C. De opname van lycopeen gebeurt via de darmwand, maar dit gaat moeizaam bij rauwe groenten en fruit. Daarom is tomatenpuree een stuk beter qua opnamecapaciteit voor het menselijke lichaam dan de verse tomaten.

10 eetlepels tomatenpuree per dag blijken effectiever tegen rimpels dan alle antirimpelcrèmes bij elkaar. Hou vol, want als je dagelijks een aantal blikjes eet, dan zou je het verouderingsproces van de huid zelfs kunnen omdraaien. Ik vraag me af hoeveel blikjes ik moet eten om weer helemaal geen rimpels te hebben, maar ik denk zeker dat als je elke dag een blikje tomatenpuree eet, dat dat goed is voor je huid en je er misschien iets minder diepe rimpels van krijgt.

O ja, voor wie echt walgt van het idee om elke dag aan de tomatenpuree te moeten: er zijn supplementen, maar die blijken wel een stuk minder goed te werken.

Furrow op Instagram