arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
suikervrije-tussendoortje-1

Suikervrij tussendoortje:

Suiker en rimpels gaan hand in hand. Een stukje taart kun je namelijk niet alleen op je dijen plakken, diezelfde suikers hechten zich ook aan je collageen. Glycation, zoals dit proces ook wel genoemd wordt, is niet alleen verantwoordelijk voor het accentueren van bestaande (en nieuwe!) rimpels, het geeft je als ‘kers op de taart’ ook nog eens een slappe huid cadeau. Een leven zonder suiker is ook zo wat, maar daar komen dadels om de hoek kijken.

Dadels gezond

In tegenstelling tot suiker zit een dadel wel vol met vitamines en mineralen. Zo bevat hij B1, B2, B6, B11 en vitamine C.  En dan nog allerlei mineralen zoals: calcium, natrium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Maar het grote voordeel: hij is vooral heel zoet en dus perfect te gebruiken ter vervanging van suiker. Ideaal dus voor deze suikervrije tussendoortjes.

suikervrij-tussendoortje-4

Ingrediënten suikervrij tussendoortje

 • 160 gram dadels
 • 65 ml water
 • pure chocolade (minimaal 70% cacao) of cacao nibs
 • 100 gram kokoscrème
 • snufje zeezout
 • Optioneel: klein scheutje vanille-extract

Benodigdheden:

 • Keukenmachine of blender
suikervrij-tussendoortje-2

Recept suikervrije tussendoortjes: kokosballetjes

 1. Deze tussendoortjes zijn niet alleen suikervrij, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Voordat je begint, is het wel belangrijk om de dadels eerst een half uurtje in een schaaltje water te laten weken.
 2. Verwijder de pit en voeg de dadels samen met water in de keukenmachine of blender. Pulseer tot het een soort dadelstroop is geworden (voeg eventueel wat extra water toe als je blender moeite heeft met het pureren van de dadels).
 3. Smelt ondertussen de kokoscrème au bain-marie en roer deze samen met het zeezout door de ‘dadelstroop’. Laat het geheel iets afkoelen en breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Meng deze door de kokosdadelstroop. Laat het geheel minimaal drie kwartier in de koelkast hard worden. Daarna kun je er balletjes van rollen.
 4. Zijn ze nog te plakkerig, dan kun je de kokosballetjes eventueel nog extra door kokosrasp of fijngehakte nootjes rollen.

Furrow op Instagram