arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Sojabonen als collageenbooster?

Sojaboon als collageenbooster

Sojabonen als collageenbooster?

Nu moet je niet meteen volop aan de Kikkomon gaan, want het gaat om de echte sojabonen die je collageen een boost geven en gezien kunnen worden als het wondermiddel tegen rimpels. Sojabonen zijn zo goed tegen rimpels dat deze groente ook wel ‘facelift in een boontje’ kan worden genoemd.

Wetenschappers hebben ontdekt dat sojabonen dat het geheim zijn van een jeugdige en stralende huid, omdat ze bomvol genisteïne zitten. Genisteïne is een natuurlijk hormoon dat ervoor zorgt dat collageen minder snel wordt afgebroken, maar ook dat de aanmaak ervan gestimuleerd wordt (lees: minder rimpels). De sojaboon is zo effectief tegen rimpels, dat uit onderzoek blijkt dat als je elke dag sojabonen eet, de structuur verandert en je huid er binnen een maand steviger en jonger uitgaat zien.

Margarine, koekjes en vleesvervangers zitten boordevol soja, maar verse sojabonen zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar. Bij de supermarkt vind je ze meestal niet en je zult voor je collageenboost dus naar een Aziatische of natuurwinkel moeten.

De sojaboon overtreft trouwens alle andere voedingsmiddelen als het gaat om eiwitten, zelfs vis en vlees. Vooral voor vrouwen die in de overgang zitten is de sojaboon een oplossing tegen de welbekende opvliegers. Deze wonderboon geeft je collageen een boost, maar zorgt er juist voor dat opvliegers minder heftig zijn.

Sojaboon als collageenbooster-3

Heb je geen zin om elke dag naar de groenteboer te gaan voor je dagelijkse collageenboost, dan kun je je ook sojabonen uit een flesje halen. Swisscode Genistein bevat namelijk pure genisteïne en doet hetzelfde (misschien zelfs wel meer, aangezien je nooit op kan eten tegen een flesje) voor je huid als de echte sojaboon. Het is dan wel een stuk duurder. Kost een zak sojabonen je maximaal 5 euro, voor de sojabonen in een flesje ben je 65 euro kwijt.

 

 

Furrow op Instagram