arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anti-agingontbijt met havermout

Snel en gezond anti-agingontbijt.

Natuurlijk blijf je liever een halfuur langer in bed liggen, dan dat je uitgebreid gaat staan kokkerellen om 07.00 uur 's ochtends. Het resultaat is een snelle boterham in plaats van een vezelrijk ontbijt met havermout. Maar het hoeft allemaal niet zo moeilijk. Dit ontbijt is snel én gezond. En nog goed voor je darmen ook.

Havermout

De positie van havermout is al jaren onaantastbaar als het gaat om een gezond ontbijt. En daar is een reden voor: havermout is een enorme bron van prebiotisch zetmeel. Oftewel: goed voor je darmen.
Havermout kan niet worden afgebroken en reist instant door naar je dikke darm, waar het dient als voeding voor je darmen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat resistent zetmeel helpt om je bloedsuikerspiegel en cholesterol te verlagen.

Misschien minder snel dan een boterham, maar dit gezonde anti-agingontbijt staat echt binnen 15 minuten op tafel. En je kan zelfs ondertussen douchen en je klaarmaken voor de dag. Kind kan de was doen.

Ingrediënten snel en gezond anti-agingontbijt (2 personen)

 • 100 gram havermout
 • 500 milliter amandelmelk
 • 1 banaan
 • snufje zout
 • ½ theelepel vanillepoeder
 • ½ theelepel kaneel
 • 1 eetlepel cacaopoeder

Recept anti-agingontbijt

 1. Snij de banaan in plakjes.
 2. Voeg de havermout, de amandelmelk, gesneden banaan en een snufje zout toe aan een steelpannetje.
 3. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zacht pruttelen.
 4. Voeg vervolgens de kaneel-, vanille- en cacaopoeder toe.
 5. Kook het anti-agingontbijt nog een aantal minuutjes zacht door en verdeel over 2 kommen.

Eet smakelijk.

Furrow op Instagram