arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
avocado-blauwebessen-smoothie

Smoothie tegen een een droge huid

Een droge huid heeft niet alleen als nadeel dat elke oneffenheid extra goed zichtbaar is, maar omdat je huidbarrière meestal ook verstoord is, ligt er eveneens huidveroudering op de loer. Zaak dus om dit zo snel mogelijk te herstellen. En dat kan met deze smoothie tegen een droge huid.

Vitamine E

Zowel de spinazie, als de blauwe bessen als de avocado in deze smoothie zitten bomvol vitamine E om jou binnen een mum van tijd weer te voorzien van een stralende huid. Deze vitamine helpt je huid namelijk om vocht vast te houden, maar zorgt ook voor een krachtige bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. In plaats van als een dolle te gaan smeren, kun je ook een smoothie tegen een droge huid drinken.

Een smoothie bestaat voornamelijk uit groente en fruit (zolang je er niet enorm veel suikers aan toevoegt!) en zorgt voor een explosie aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bijkomend voordeel van zo’n gezond sapje is dat vanwege het gebruik van natuurlijke producten voedingsstoffen beter worden opgenomen, waardoor je huid optimaal profiteert van alle vitamines en mineralen, maar je waarschijnlijk ook gelijk meer energie krijgt.

Ingrediënten smoothie tegen een droge huid

  • 500 ml rijst-kokosmelk/amandelmelk
  • 100 gram bladspinazie
  • avocado
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1/2 banaan

Benodigdheden:

  • blender

blauwe-bessen-avocado-smoothie

Recept smoothie tegen een droge huid

  1. Niets lekkerders dan een koude smoothie. Als je tijd hebt, kun je eerst de bladspinazie twee uur in de vriezer leggen, voordat je deze smoothie maakt.
  2. Pel de banaan, verwijder de pit uit de avocado en snijd deze in stukjes. Mix de (bevroren) spinazie samen met de rijst-kokosmelk, de blauwe bessen en de avocado fijn in de blender (of met een staafmixer).
  3. Breng de smoothie zo nodig op smaak met honing en serveer hem met een paar blauwe bessen on top.

Geniet ervan!

TIP! Je kunt deze smoothie tegen een droge huid een dag bewaren in de koelkast. Neem je hem liever mee voor onderweg? Leg dan de blauwe bessen en/of banaan ook even van tevoren in de vriezer of gooi er eventueel een paar ijsblokjes door. Zo blijft je smoothie langer lekker.

Wil je meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Furrow op Instagram