arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Banaan-ei pannenkoek

SLANKE RECEPTEN: banaan-ei pannenkoeken

Deze banaan-ei pannenkoeken zijn niet alleen het lievelingsgerecht van Sylvie Meis, ze zijn ook zo gezond én laag in calorieën dat ze ze zelfs nog durft te eten vlak voor een bikinishoot. En dat zegt wat!

Volkomen begrijpelijk, want je zet deze pannenkoeken binnen een mum van tijd op tafel. Omdat ze maar uit twee ingrediënten bestaan, zijn ze heel makkelijk te maken (kan niet mislukken!) en daarnaast bevatten ze veel eiwitten én zijn goed voor je huid. Voeg je er nog wat wheyproteinepoeder aan toe, dan kun je er helemaal zeker van zijn dat je met een stralende glans door het leven gaat.


Ei

Zeg je ei, dan zeg je namelijk stralende glans. Hij ondersteunt de reinigende werking van de lever (afvalstoffen!) en dit zie je terug aan je huid.
Maar het lijstje van positieve eigenschappen van een ei is nog niet compleet: naast de vitamines A, B, C, D, E, K, omega 3-vetzuren en maar liefst negen (!) aminozuren, bevat een ei maar liefst twintig procent van de dagelijks aanbevolen inname van insuline en choline.

Choline maakt deel uit van het vitamine B-complex en wordt soms ook wel als vitamine B4 aangeduid. Deze halfvitamine is een van de weinige natuurlijke stoffen die in staat is door de hersenbarrière heen te dringen. In de hersenen produceert deze vitamine een stof die noodzakelijk is voor het goed functioneren van het geheugen en beschermt op deze manier je hersenen tegen het ouder worden.

Choline vormt trouwens een ijzersterke combinatie met inositol. Dat is ook de reden dat je deze twee vaak samen aantreft in voedingssupplementen voor je huid, haar en nagels.


Ingrediënten banaan-ei pannenkoeken

  • – 1 (rijpe!) banaan
  • – 2 eieren
  • – optioneel: blauwe bessen, aardbeien en/of frambozen

Recept banaan-ei pannenkoeken:

  1. Prak de banaan en klop de twee eieren los. Meng deze twee ingrediënten met elkaar.
  2. Verwarm wat kokosolie in de pan een bak de banaan-ei pannenkoeken aan twee kanten bruin.
  3. Serveer ze eventueel met blauwe bessen, aardbeien en/of frambozen.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram