arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Moon Milk

Slaapverwekkende moon milk

Na match-koffie en kurkuma thee is er weer iets nieuws: moon milk. Deze slaapverwekkende drank is een combinatie van warme (plantaardige) melk, honing én adaptogenen.

Adaptogenen

Adaptogenen zijn speciale kruiden die goed zijn voor je immuunsysteem, die je bloedsuikerspiegel stabiliseren en je stressniveau verlagen. Ze danken hun naam (Engels: adapt), omdat de kruiden de bijzondere eigenschap hebben om zich aan te passen aan een specifieke behoefte van je lichaam.

Er zijn adaptogenen in alle soorten en maten, adaptogenen die je energielevel verbeteren, die je concentratie verhogen en die je stresslevel verlagen.
Ze hebben alleen één ding gemeen: ze herstellen een hormonale disbalans, waardoor je weer lekkerder in je vel zit.

Moon milk is misschien wel het ontbrekende puzzelstukje als je moeite hebt om in slaap te vallen. De adaptogenen hebben een ontspannende werking en de warme melk bevat melatonine en tryptofaan, twee natuurlijke stoffen die je helpen in slaap te vallen.

Moon milk maken

Er zijn verschillende manieren om moon milk te maken. Naast verschillende soorten adaptogenen, kun je ook nog andere kruiden toevoegen zoals kaneel, kruidnagel, nootmuskaat of kurkuma. Zelfs vers fruit is mogelijk.
Eén regel: een moon milk bevat geen cafeïne, dus je zult (pure) chocolade achterwege moeten laten.

Basisingrediënten moon milk

  • 100 gram (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel adaptogenen naar keuze

Recept moon milk

  1. Warm de melk op in een steelpannetje.
  2. Doe de warme melk in een kop en voeg er één eetlepel honing aan toe.
  3. Voeg een capsule of eetlepel adaptogenen naar keuze toe.
  4. Serveer met een snufje kaneel.

Furrow op Instagram