arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sinaasappelijs

Sinaasappelijs tegen een sinaasappelhuid?

Ietwat dubieus om sinaasappels te eten in de strijd tegen een sinaasappelhuid, maar als het werkt, dan werkt het. En al helemaal als het in de vorm van sinaasappelijs is, toch?

Sinaasappel

Net zoals andere citrusvruchten zijn sinaasappels een goede bron van vitamine C. Deze vitamine ondersteunt je cellen in het vernieuwingsproces en verhoogt daarnaast de collageenproductie.

Naast een flinke dosis vitamine C, vind je in sinaasappels ook gemethoxyleerde bioflavonoïden. Deze bioflavonoïden verbeteren de bloedcirculatie in je huid en herstellen celonevenwichtigheden die cellulite veroorzaken.

Ingrediënten sinaasappelijs tegen een sinaasappelhuid

  • 100 gram fijne suiker
  • 1 deciliter slagroom
  • 4 deciliter Griekse yoghurt
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp

Bereidingswijze:

  1. Breng 100 gram (fijne) suiker met 2 deciliter water aan de kook, totdat alle suiker is opgelost.
  2. Laat de siroop afkoelen.
  3. Meng de slagroom, yoghurt, sinaasappelsap en -rasp door de afgekoelde siroop.
  4. Draai hiervan ijs in een ijsmachine.
  5. Geen ijsmachine? Je kunt het sinaasappelijs ook 6 uur in de vriezer zetten. Roer het dan wel elk uur door met een vork.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram