arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Roze pannenkoeken zonder kleurstof

Roze pannenkoeken (zonder kleurstof!)

Een dag zonder pannenkoeken is een dag niet geleefd, maar als de spelt- en havermoutpannenkoeken je inmiddels de keel uit komen (begrijpelijk!), dan kun je voor de afwisseling deze roze pannenkoeken eens op tafel zetten. En nee, er komt geen kleurstof aan te pas.

Roze pannenkoeken

Als je eenmaal weet welke groente verantwoordelijk is, dan wordt het voortaan een fluitje van een cent om blauwe, groene of zwarte pannenkoeken te serveren. Groen betekent ladingen spinazie, blauw krijg je door kittelbloem in het recept te verwerken, zwart is een kwestie van inktvisinkt en achter de roze kleur van deze pannenkoeken zitten bieten verborgen.

Hoe rozer de pannenkoeken, hoe gezonder. De antioxidanten betanine en vulgaxanthine zijn namelijk niet alleen verantwoordelijk voor de kleur, maar ondersteunen ook de ontstekingsremmende mechanismen in je huid en hebben een beschermende functie.

Ingrediënten roze pannenkoeken (zonder kleurstof!)

 • 2 voorgekookte rode bieten
 • 200 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 250 ml melk
 • 3 eetlepels honing
 • 200 gram blauwe bessen

Benodigdheden:

 • Mixer

Recept roze pannenkoeken (zonder kleurstof!)

 1. Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom.
 2. Mix ondertussen in een andere kom de 2 eieren, 3 eetlepels honing en 1 theelepel vanille-extract.
 3. Pureer de rode biet samen met de melk tot een egaal geheel. Voeg het toe aan het eimengsel. Roer het geheel nog een keer goed door elkaar.
 4. Voeg de mix toe aan de bloem en het bakpoeder.
 5. Was de blauwe bessen en droog ze voorzichtig af met een theedoek. Voeg ze toe aan het pannenkoekenbeslag. Voorzichtig met een spatel doorroeren.
 6. Bak de pannenkoeken op laag vuur gaar. Dit recept vraagt om ietwat meer geduld. Roze pannenkoeken zullen iets langer moeten bakken voordat ze gaar zijn.
 7. Serveer de roze pannenkoeken met verse vanilleroom, amandelschaafsel en een handje blauwe bessen.

Furrow op Instagram