arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
raw-chocolat-milkshake-5

Raw chocolate milkshake voor een mooie huid

Als je dacht dat gewone chocolade al goed voor je huid is, maak je dan maar op voor de rauwe cacao. Raw chocolate is chocolade in de zuiverste vorm. Er is niets te vinden wat meer antioxidanten bevat dan rauwe cacao en het heeft niet voor niets de stempel van superfood.

Deze enorme hoeveelheid antioxidanten beschermt je o.a. tegen huidveroudering en zorgt voor een versteviging van je huid waardoor je beter beschermd bent tegen uv-stralen. Helaas vind je deze hoeveelheden antioxidanten niet echt terug in witte chocolade, melkchocolade of de gevulde paaseitjes, maar is het de bedoeling dat je minimaal voor pure chocolade kiest (lees: minimaal 70% pure chocolade).

Zelfs in het bereidingsproces van pure chocolade gaan er nogal wat van deze kostbare antioxidanten verloren, wat bij de rauwe cacao dus niet het geval is. Deze raw-chocolate milkshake is dus niet alleen lekker, maar is ook nog eens een boost voor je huid.

raw-chocolat-milkshake-1

Avocado

Behalve rauwe cacao vind je in deze raw chocolate milkshake ook nog eens avocado. Hierdoor heb je langer een vol gevoel (waardoor je deze milkshake ook als volwaardige lunch kan zien), maar avocado wordt ook gezien als de meest gezonde vrucht ter wereld. De vitamine E in een avocado zorgt voor de hydratatie van de huid en beschermt je eveneens tegen vrije radicalen (lees: toekomstige rimpels).

raw-chocolat-milkshake-3

Wat heb je nodig voor deze raw chocolate milkshake?

  • – 1 (grote) ingevroren banaan (of 2 kleintjes)
  • – 1 avocado
  • – 1 theelepel raw chocolate
  • – 1/2 theelepel kokosbloesemsuiker/ mable sirup/ agavesiroop
  • – ijsblokjes
  • – 150 ml ijskoud water
  • – blender
raw-chocolat-milkshake-7

Hoe maak je deze raw chocolat milkshake?

De basis van deze natuurlijke milkshake is bevroren banaan. Bananen invriezen is het simpelste ooit, als je weet hoe het moet. Je legt ze namelijk zonder schil in de diepvriezer. Na ongeveer 60 minuten zijn ze bevroren en klaar voor gebruik.

rauwe-cacao-kokosbloesemsuiker

In plaats van suiker kun je misschien eens een keer voor kokosbloesemsuiker kiezen. Deze ‘suiker’ is een stuk gezonder vanwege de aanwezigheid van magnesium, kalium en zink, maar ook door de lage glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel een stuk minder snel dan bij normale suiker (of bij zoetstoffen!).

De hoeveelheid water die je gebruikt is afhankelijk van hoe dik je je milkshake uiteindelijk wilt hebben. Ik hou persoonlijk van dikke milkshakes, dus heb ongeveer 150 ml water gebruikt. Voor deze raw chocolate milkshake is het verder alleen een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar in de blender doen.

IMG_2219

Echt ultiem lekker!

 

Furrow op Instagram