arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pompoen

Pompoensalade

Vitamine A in pompoen

Ondanks dat Halloween inmiddels voorbij is, betekent het nog niet dat je opeens alle pompoenen het huis uit moet doen. Vanwege de enorme hoeveelheid vitamines behoort pompoen namelijk tot de top 10 op het gebied van antirimpelgroente.

In een pompoen zit maar liefst 246% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A. Daarnaast zit een pompoen ook nog bomvol vitamine C en E. Met deze pompoensalade is dus geen enkele rimpel meer veilig.

En deze groente helpt ons sowieso de herfst door, want vanwege de aanwezigheid van mineralen zoals zink, magnesium en kalium voorkomt hij niet alleen fijne lijntjes, maar tegelijkertijd ook een droge huid en dof haar.

pompoensalade-5

Wat heb je nodig voor deze pompoensalade?

  • – 1 pompoen of 1 pak diepvriespompoen
  • – pijnboompitten
  • – avocado
  • – knoflook
  • – feta
  • – sla
  • – zongedroogde tomaten
  • – olijfolie
  • – zout & peper

Hoe maak je pompoensalade?

Voor de gevorderde keukenprinses: je kunt deze pompoensalade natuurlijk met een echte pompoen maken. Hiervoor snij je de pompoen doormidden en vervolgens in schijven. Verwijder de draden en de pitten van de pompoen met een lepel. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Je kunt de schil van de pompoen laten zitten, die wordt tijdens het bakken vanzelf zachter en kun je gewoon eten.

Als je trouwens geen keukenprinses bent (lees: ik) dan kun je, in het kader van voorkomen van nieuwe rimpels, natuurlijk ook voor diepvriespompoen kiezen.

diepvriespompoen

Doe wat olijfolie in een pan en bak de (diepvries)pompoen met wat knoflook in 10 minuten gaar. Snij ondertussen de avocado in stukjes en als je nog tijd vrij hebt, kun je ook alvast de pijnboompitten roosteren.

pompoensalade-3

Doe de sla in een grote schaal met een beetje olijfolie, verse knoflook en zout en peper. Voeg hierna de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes (snij ik trouwens ook altijd in kleine stukjes) en de feta bij de sla. Leg als laatste de warme pompoen over de salade heen. Klaar is de pompoensalade.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram