arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Pindakaas goed tegen rimpels

Pindakaas goed tegen rimpels-6

Pindakaas goed tegen rimpels

Ontbijt bestaat voor veel mensen uit yoghurt met muesli, eieren, verse gebakken broodjes en natuurlijk mag in het weekend ook het croissantje met jam niet ontbreken. Maar als je nou de dag echt goed wilt beginnen, dan voeg je ’s ochtends pindakaas aan je ontbijt toe. Pindakaas is namelijk goed tegen rimpels.

Pindakaas komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en is in 1893 ontwikkeld door Dr. Kellogg (ja, die van de cornflakes). In dat jaar was er namelijk een overschot in de productie van pinda’s. De vegetarische Dr. John Harvey bedacht dat het misschien wel lekker zou zijn om pinda’s te malen en als broodbeleg te gebruiken.

Pindakaas goed tegen rimpels-2

Pindakaas goed tegen rimpels

Pindakaas bestaat vooral uit plantaardige vetten, maar bevat ook eiwitten, linolzuur, inositol en vitamine B1 en vitamine E. Maar er zitten bijvoorbeeld ook dezelfde antirimpelingrediënten in als jouw dagcrème, zoals niacine en resveratrol. Drie eetlepels pindakaas per dag (ja, je leest het goed) mogen dan niet heel erg goed zijn voor je lovehandles, voor je rimpels zijn ze echt geweldig. Als je namelijk regelmatig pindakaas eet wordt je huid gladder en zullen fijne rimpeltjes verminderen.

De niacine die in pindakaas zit werkt als een ontstekingsremmer en houdt de huid soepel en sterk. Deze stof zorgt er ook voor dat je huid minder vocht verliest en hierdoor ben je beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Minder huidbeschadiging, minder rimpels. En niacine zorgt er stiekem voor dat de huid ietwat exfolieert. Hierdoor krijgt je gezicht vanzelf een mooie glans en heb je ook minder snel last van een droge huid.

Pindakaas goed tegen rimpels-4

3 eetlepels pindakaas goed tegen rimpels

En zo desastreus is die pindakaas nou ook weer niet voor de lijn, want onderzoek toont zelfs aan dat mensen die pindakaas eten daarna langer van ongezonde tussendoortjes afblijven. Dat snap ik op zich wel, want als je 3 eetlepels hebt opgegeten, durf je de hele dag geen snoepje meer op te eten. Toch is het zo dat pindakaas op lange termijn goed voor je is. Mensen die dagelijks pindakaas op hun brood smeren hebben namelijk ook minder risico op hart- en vaatziekten. De vetten die erin zitten zijn voornamelijk onverzadigde vetzuren die je cholesterol omlaag brengen en de bloedvaten beschermen.

Pindakaas goed tegen rimpels-5

Pindakaas goed tegen striae?

Mocht je het nou echt niet aankunnen om rechtstreeks uit de pot te eten, dan kun je het ook altijd nog direct op je gezicht smeren. Zo is in Amerika het pindakaasmasker veelbesproken (ik zou het niet aanraden) en nadat de Amerikaanse dokter Andrew Ordon in zijn boek ‘Better in 7, the ultimate seven day guide to a better you’ pindakaas prees als de oplossing tegen striae, smeren Amerikaanse vrouwen het massaal op hun buik, billen en bovenbenen (ook niet aan te raden).

Het beste is natuurlijk om echte pindakaas uit de natuurwinkel te kopen of de verse variant van de notenboer, maar het leven moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven en dus ga ik gewoon voor de geroosterde boterham met Calvé. En daarbij natuurlijk anti-rimpelsoep, avocado, broccoli, rode wijn, artisjokken en chocolade.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram