arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pastinaaksoep-gember-1

Pastinaaksoep met gember

It’s all in the details en je moet zeker de vezels van pastinaak in deze pastinaaksoep met gember niet onderschatten, maar het is ook de gember die gezond is én bijdraagt aan een mooie huid. En die trouwens ook de unieke smaak aan dit gerecht geeft.

Gember wordt al sinds jaar en dag gebruikt om eten te kruiden, maar vanwege de etherische oliën die in de gemberwortel zitten, is hij vooral goed voor je als je verkouden bent of als je je grieperig voelt. Behalve dat gember je laat zweten, zorgt hij ervoor dat er meer witte bloedlichaampjes worden aangemaakt en zo je weerstand verhogen.

Gember gezond

Maar ook als je niet ziek bent, is het ontstekingsremmende effect één van de redenen om vaker gember te eten. Vooral als je last hebt van een onrustige huid of acne, doe je er goed aan om deze pastinaaksoep met gember op het menu te zetten.

pastinaaksoep-gember-2

Ingrediënten pastinaaksoep met gember ( 4 personen)

  • 4 pastinaken, ongeveer 1000 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • gember
  • 2 liter (groente)bouillon
  • 1 rode peper
  • naar smaak toevoegen: kurkuma, peper & zout
  • Optioneel: witte wijn
pastinaaksoep-met-gember

Recept pastinaaksoep met gember

Snij de ui klein en bak deze samen met één of twee teentjes knoflook, de gember en een scheutje olijfolie aan in de pan. Snij ondertussen de pastinaak in grove stukken. Zodra de ui glazig is, voeg je de pastinaak toe en bak je deze even kort mee.

Snij de rode peper klein (met zaadjes) en bak deze ook mee. Voeg een theelepel kurkuma en een theelepel paprikapoeder toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

Maak ondertussen de bouillon alvast klaar. Kook ongeveer 1/2 liter water en doe hier een bouillonblokje bij. Zodra de bouillon klaar is, kan deze bij de pastinaak in de pan.

pastinaaksoep-gember-3

Laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen. Voor de wijnliefhebbers: je kunt eventueel ook nog witte wijn aan deze pastinaaksoep met gember toevoegen. 

Zodra de pastinaak helemaal gaar is, maak je met de staafmixer alles helemaal klein. Eventueel nog wat komijnpoeder en je pastinaaksoep met gember is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Furrow op Instagram