arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pasta met amandelen

Pasta met kaas en amandelen

Nu koolhydraten weer mogen, kan de pasta ook weer op tafel gezet worden. Spaghetti bolognese is ook weer het ene uiterste, in plaats daarvan serveer je pasta met kaas en amandelen. En vanwege de vitamine E is dit gerecht ook nog eens goed voor je (droge) herfsthuid.

Amandelen tegen een droge huid

Vitamine E is één van de meest krachtige antioxidanten, maar je lichaam maakt hem niet zelf aan. Je zult hem dus op een andere manier moeten binnenkrijgen. En gezonde noten (amandelen) zijn hier uitermate geschikt voor.

Het vitamine E-gehalte in amandelen draagt bij aan de elasticiteit van je huid en beschermt je cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast ondersteunt deze vitamine het zelfherstellend vermogen van je huid, wat uiteindelijk de vochtbalans ten goede komt.

Extra bonus: de vezels in deze pasta met kaas zorgen ervoor dat opgehoopte afvalstoffen in je huid versneld worden afgevoerd.

Ingrediënten pasta met kaas en amandelen

 • 150 gram (blanke) amandelen
 • 400 gram pasta
 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ theelepel cayennepeper
 • ½ teentje knoflook
 • 4 eetlepels mascarpone
 • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • verse tijm
 • naar smaak toevoegen: peper & zout

Recept pasta met kaas en amandelen

 1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat deze afkoelen en hak ze daarna grof met een scherp mes of in de vijzel.
 2. Bak de knoflook samen met de cayennepeper aan in de olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg dan de mascarpone toe. Hetzelfde geldt voor de Parmezaanse kaas en de gehakte amandelen.
 3. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: bewaar een kop kookvocht, voordat je de pasta afgiet.
 4. Meng de penne met de mascarpone-amandelsaus en leng eventueel aan met het kookvocht.
 5. Serveer eventueel met wat extra gehakte amandelen en versgeraspte Parmezaan.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram