arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ei-in-brood-maken-3

Paasrecept: ei in brood

Ei in brood maken

Op tweede paasdag kun je waarschijnlijk geen ei meer zien, maar hou nog even vol. Niet voor niets was men er vroeger van overtuigd dat eieren het lichaam kracht gaven. De voordelen van eieren zijn namelijk echt eindeloos. En met dit ei in brood kom je vast en zeker de laatste paasdag wel door.

Cosmetisch arts Elle Vissers: “Naast de vitamines A, B, C, D, E, K, omega 3-vetzuren en maar liefst negen (!) aminozuren, bevat een ei maar liefst twintig procent van de dagelijks aanbevolen inname van insuline en choline.”

“Choline staat ook wel bekend als vitamine B4 en is onmisbaar voor alle cellen in je lichaam, maar beschermt onder andere je hersenen tegen het ouder worden.”

ei-in-brood-maken-2

Ingrediënten ei in brood

  • 4 dikke sneden zuurdesemspeltbrood
  • 4 biologische eieren
  • ghee (geklaarde boter)
  • naar smaak toevoegen: peper en zout
  • oregano (lekker Italiaans tintje!)
ei-in-brood-maken-1

Recept ei in brood

Verwarm de ghee in een koekenpan. Snij uit het brood de vorm van een ei (of gebruik een uitsteekvorm). Leg de snee zuurdesembrood in de pan en breek voorzichtig een ei in het ovale gat.

Zet het vuur op een laag pitje en laat het ei langzaam stollen. Je kunt er ook voor kiezen om de pan even in de oven te zetten. Bestrooi de boterham met wat peper, zout en oregano.

Tip: Mocht je echt geen eieren meer kunnen zien na Pasen, dan kun je choline ook vinden in pindakaas, lever, havermout, gist, kool en groene bladgroenten.

Furrow op Instagram