arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Overnight oats met pindakaas

Overnight oats met pindakaas

Magere yoghurt, magere melk, magere kwark. Mager klinkt toch een stuk gezonder dan vol? Dezelfde hoeveelheid calcium, vitamines en mineralen, maar wel met minder vetten en minder calorieën. Fitness en voedingexpert Jennifer Wilson: "Melk, mager, halfvol of vol heeft vaak dezelfde eiwitten en bevat ook dezelfde vitamines en mineralen zoals calcium, vitamine A, B2, B3, B12, D en kalium."

Volle melk

Toch maak je deze overnight oats met pindakaas juist met volle melk. "De meeste vitamines in melk worden geabsorbeerd door vet, waarna ze worden opgenomen en verteerd." Wil je kunnen profiteren van de positieve eigenschappen van melk dan heb je gewoonweg vet nodig. "Vetten hebben vaak een negatieve reputatie, maar zonder vet worden de aanwezige vitamines en mineralen niet altijd even goed opgenomen. Volle melk dus... "

Een andere reden om toch voor volle producten te kiezen heeft te maken met het feit dat volle melk minder bewerkt is. "Tijdens het bewerkingsproces worden niet alleen de vetten verwijderd, maar gaat ook vaak een groot gedeelte van de vitamines en mineralen verloren."

Ingrediënten overnight oats met pindakaas

  • 200 gram havermout
  • 1 banaan
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 125 ml volle melk

Recept overnight oats met pindakaas

  1. Doe de havermout in een glazen (afsluitbare) pot.
  2. Prak een halve banaan plat en voeg hier 2 eetlepels pindakaas en een eetlepel honing aan toe; meng goed door.
  3. Voeg 125 ml volle melk toe aan glazen pot met havermout. Roer deze goed door en voeg dan ook het bananenmengsel toe.
  4. Zet de overnight oats met pindakaas een nacht in de koelkast.
  5. Voor de topping (deze voeg je pas de volgende ochtend toe): snij de andere helft van de banaan in schijfjes en roer deze samen met twee lepels pindakaas aan de overnight oats toe.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram