arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Overgangsklachten-smoothie

Overgangsklachten-smoothie

Opvliegers, nachtzweten, vermoeidheid, haaruitval, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, droge huid en hoofdpijn. De overgang is al niet sexy, maar de bijbehorende overgangsklachten evenmin.
Het wordt misschien lastig om alle overgangsklachten in één keer weg te nemen, maar over stemmingswisselingen hoef je je na het drinken van deze smoothie in ieder geval geen zorgen meer te maken. Of je moet weer zo chagrijnig worden, omdat hij op is.

Maca

Te veel oestrogeen, te weinig oestrogeen: eigenlijk komt het erop neer dat er maar weinig momenten in je leven zijn waarop je hormoonspiegels volledig in balans zijn. Het adaptogeen maca in deze overgangsklachten-smoothie kan helpen om een eventuele disbalans te herstellen.

Er zijn verschillende theorieën over het werkingsmechanisme van maca. Het heeft namelijk de bijzondere eigenschap dat het zowel een ontspannend als een opwekkend effect heeft. Het reguleert en harmoniseert, waardoor een eventuele disbalans in je hormoonspiegel wordt hersteld en tegelijkertijd stimuleert maca je hypothalamus en de hypofyse, waardoor je meer energie krijgt. En het schijnt zelfs zo te zijn dat maca lustopwekkende eigenschappen heeft.

Ingrediënten overgangsklachten-smoothie

 • 1 banaan
 • sap van één sinaasappel
 • 200 gram (verse) spinazie
 • 1 theelepel maca
 • 150 ml amandelmelk
 • 50 ml plantaardige yoghurt
 • 50 gram amandelen
 • 6 ijsklontjes
 • topping: 1 theelepel chiazaad of cacao nibs

Recept overgangsklachten-smoothie

 1. Niets lekkerder dan een koude overgangsklachtensmoothie. Als je tijd hebt, kun je eerst de bladspinazie twee uur in de vriezer leggen, voordat je deze smoothie maakt.
 2. Pel de banaan en pers een sinaasappel uit.
 3. Voeg alle ingrediënten toe, behalve het chiazaad en cacao nibs en mix het geheel ongeveer 2 minuten.
 4. Serveer deze overgangsklachten-smoothie met chiazaad of cacao nibs.

Maca kopen

Je kunt maca eenvoudig online bestellen. Via deze link kom je terecht in de webshop van Body & Fit en daar vind je zowel capsules met maca als poeder.

Furrow op Instagram