arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
oranje-fruit-smoothie-8

Oranje fruitsmoothie

Het is geen fabeltje dat wat je eet van invloed is op je huid. Zo geven het wortelsap, de sinaasappel en de grapefruit in deze oranje fruitsmoothie je een stralende huid én ze zorgen ze ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.

Het is de bètacaroteen die voor een oranje kleur zorgt bij een sinaasappel of wortel, maar tijdens de zomermaanden ook enorm belangrijk is voor je huid. Bètacaroteen is namelijk één van de krachtigste antioxidanten die huidveroudering door de zon tegengaat. Je vindt het niet voor niets veel terug in zonnebrandcrèmes, maar vooral ook door het eten ervan kan je je huid extra beschermen.

oranje-fruit-smoothie-1

Oranje fruitsmoothie

Ook al is het een oranje fruitsmoothie, het is wel belangrijk dat er ook groente in zit. Juist door groente aan je smoothie toe te voegen, voorkom je dat hij te veel calorieën bevat en je binnen een uur weer honger hebt.

En vanwege de grote hoeveelheid vezels, kan ook de banaan in deze fruitsmoothie niet ontbreken. Vezels zorgen voor een gezonde spijsvertering, zetten je lichaam aan het werk en geven je een vol gevoel na het eten. Of in het geval van een smoothie, voor een vol gevoel na het drinken.

oranje-fruit-smoothie-4

Ingrediënten oranje fruitsmoothie

  • – 250 ml wortelsap
  • – 1 banaan
  • – 1 sinaasappel
  • – max. 1/2 grapefruit

oranje-fruit-smoothie-2

Hoe maak je een oranje fruitsmoothie?

  1. De basis van deze oranje fruitsmoothie bestaat vanzelfsprekend uit oranje fruit en groente. Begin met het verwijderen van de schil van de banaan, van de sinaasappel en de grapefruit.
  2. Grapefruit mag dan voor een stralende huid zorgen, hij geeft al snel een bittere smaak aan je smoothie. Hou je hier niet van, vervang de grapefruit dan bijvoorbeeld door een abrikoos.
  3. Doe al het fruit in de blender en voeg er 250 ml vers wortelsap aan toe. Mix alles tot één geheel en serveer in een glas.

Furrow op Instagram