arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ongezonde cake met blauwe bessen

Ongezonde cake met blauwe bessen

Geen speltbloem, geen havermout en hij is ook nog eens niet glutenvrij. Maar soms moet je het leven vieren en voor dat soort momenten is deze (ongezonde!) cake met blauwe bessen perfect.

Blauwe bessen

Je kunt je schuldgevoel misschien nog enigszins compenseren door de aanwezigheid van blauwe bessen. Deze blauwe antioxidanten beschermen je huid tegen vrije radicalen en vertragen op deze manier het verouderingsproces.
Sowieso is het goed om regelmatig blauwe bessen te eten (al dan niet in de vorm van deze ongezonde cake met blauwe bessen), vanwege de vitamine E en kalium. Deze reguleren de vochtbalans van je huid en verminderen de symptomen van een droge huid.


Ingrediënten ongezonde cake met blauwe bessen

 • 140 gram Griekse yoghurt
 • 150 gram ongezouten roomboter
 • 200 gram suiker
 • 2 eieren
 • 225 gram zelfrijzend bakmeel
 • zakje vanillesuiker
 • 125 gram blauwe bessen


Benodigdheden:

 • cakevorm
 • mixer

Recept ongezonde cake met blauwe bessen

 1. Zorg ervoor dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verfrommel een stuk bakpapier en doe deze uitgevouwen weer in de cakevorm.
 2. Was de blauwe bessen en droog deze heel voorzichtig in een theedoek af. Dit voorkomt dat de blauwe bessen tijdens het bakken naar de bodem van de cake zakken.
 3. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 4. Doe de roomboter met 200 gram suiker en een zakje vanillesuiker in een kom en mix deze ongeveer twee minuten. Voeg hierna één voor één de eieren toe.
 5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit toe aan het beslag. Mix tot een glad geheel.
 6. Schep de Griekse yoghurt door het beslag en spatel daarna de blauwe bessen door het beslag.
 7. Vul vervolgens de cakevorm met het beslag en bak hem in ongeveer 60 minuten gaar.
 8. Laat de ongezonde cake nog 10 minuten afkoelen en verwijder hem dan uit de vorm. Laat hem nogmaals 10 minuten afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram