arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
omeletwrap-met-zalm-tomaat

Omeletwrap met zalm, tomaat en rucola

Behalve makkelijk te maken en enorm lekker, is deze omeletwrap met zalm, tomaat en sla ook nog eens heel goed voor je huid. Alle ingrediënten hebben elk hun eigen functie: zo stimuleert zalm de aanmaak van collageen en elastine, zijn eieren goed voor een stralende teint en beschermt de tomaat je tegen huidbeschadiging van de zon. Maar samen vormen ze al helemaal een ijzersterk front.

Wisselwerking

Vitamines en mineralen an sich zijn gezond, maar soms geldt dat ze nog beter tot hun recht komen als je ze met elkaar combineert. Zo bevordert vitamine C de opname van vitamine B11 (foliumzuur), vitamine E en seleen en wil je bijvoorbeeld optimaal profiteren van je calciumopname, dan zorg je ervoor dat je calcium tegelijkertijd met vitamine D eet.

Het omgekeerde is helaas ook het geval: te veel vitamine A kan weer leiden tot een afname van vitamine C en calcium heeft weer een belemmerende invloed op de opname van fosfor, magnesium, zink en ijzer. Dat je het weet…

Omeletwrap met zalm, tomaat en rucola

Over de samenstelling van deze omeletwrap is dan ook zorgvuldig nagedacht: zo zorgen de eieren en rucola voor een betere opname van de lypoceen in de tomaat.

omeletwrap-met-zalm

Ingrediënten omeletwraps met zalm, tomaat en sla

 • 3 eieren
 • Italiaanse kruiden
 • 100 gram gerookte zalm
 • ½ tomaat
 • rucola
 • 4 eetlepels hüttenkäse
 • olijfolie

Recept omeletwraps met zalm, tomaat en sla

 1. Klop de 3 eieren samen met de Italiaanse kruiden, peper, zout en vier eetlepels water op.
 2. Verwarm ondertussen in een koekenpan de olijfolie.
 3. Bak in een pan de omelet en laat deze daarna afkoelen.
 4. Beleg de omelet met de zalm, rucola, tomaat en hüttenkäse.
 5. Rol de wrap voorzichtig op en zet hem vast met een (saté)prikker. Eet smakelijk!

Furrow op Instagram