arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Een mooie huid door voeding?

Je kunt nog zo veel antirimpelcrèmes gebruiken, als je daarnaast niet ook nog eens genoeg slaapt, gezond eet en voldoende beweegt schieten de rimpels er nog steeds ter plekke in.

Van sommige dingen weet je dat ze goed voor je zijn, alleen weet je niet altijd precies waarom. Ik vroeg Personal Liftestyle Coach Karlijn Hoebe of je echt een mooie huid door voeding kunt krijgen en waarom eten zo belangrijk is in de zoektocht naar de eeuwige jeugd.

mooie-huid-door-voeding

Kan je je echt jonger eten?

Karlijn Hoebe: “Het is helaas zo dat je heel goed aan je huid kunt zien hoe je leeft. ‘Wat je eet, ben je zelf’ en je huid zegt iets over hoe gezond je leeft. De oorzaak van veel huidproblemen is vaak een reactie op een disbalans van mineralen, stress of op ontstekingen in je lichaam. En het gaat vaak samen met een verminderd immuunsysteem en spijsverteringsproblemen.”

mooi-huid-door-voeding

Wat kan je zelf doen?

Karlijn: “Voor een mooie huid is het dus belangrijk om in eerste instantie je immuunsysteem te versterken. Dit kan je doen door zo gezond mogelijk te eten, waardoor je je imuunsysteem zo min mogelijk belast. Helaas betekent dat wel dat je zo veel mogelijk voeding moet vermijden als: bewerkte levensmiddelen, fructoserijke suikers, veel alcohol, melkproducten, granen, verzadigde vetten en transvetten.”

Als je dat doet, geef je namelijk je organen de tijd en rust om je lichaam te reinigen en dit zie je vanzelf terug in je huid. De organen die je lichaam reinigen zijn je lever, nieren, bijnieren, schildklier en de darmen.”

En wat is dan het resultaat?

Door anders te gaan eten en je zo veel mogelijk hoogwaardige voedingsstoffen binnenkrijgt en ongezonde voeding zo veel mogelijk vermijdt, zul je vanzelf zien dat het invloed heeft op je huid. Binnen een aantal weken gaat je huid stralen en krijg je een gezonde glans.”

Wat moet je eten voor een mooie huid?

Karlijn: “Voor een mooie huid is het belangrijk dat je voldoende vitamines, mineralen, eiwitten en vetten eet. Vitamines en mineralen gaan huidveroudering tegen en geven bescherming aan je huid. Eiwitten zijn weer een belangrijke bouwstof die je helpt bij de groei en herstel van cellen in je lichaam.

mooie-huid-door-voeding-5

Vetten en oliën vormen een beschermend hydraterend laagje en maken de huid zacht en soepel. Door het eten van voldoende groente en fruit, noten en (vette) vis kom je al een heel eind.  O, en natuurlijk voldoende water drinken.”

Twijfel jij of jouw ontbijt wel echt zo gezond is als het eruitziet? Of wil je graag weten of jouw boterham met pindakaas geschikt is als diner? Laat dan een comment achter waarin je laat weten waarover je precies twijfelt en Karlijn zal alle vragen beantwoorden.

Furrow op Instagram