arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
milka-chocoladeballetjes-1

Milka XXL-chocoladeballetjes met kokos

Milka XXL-chocoladeballetjes met kokos

Healhty chocolade muffins, speltkoeken of havermoutpannenkoeken: gezonde recepten die suiker-, lactose- en glutenvrij zijn en meestal vind je ook bijna geen verzadigd vet in deze zogenoemde guilty free snacks. Maar soms is een havermoutkoek ook gewoon gortdroog en verlang je stiekem terug naar de periode dat een koekje (of meerdere!) bij de thee de normaalste zaak van de wereld was.

Je kunt natuurlijk zeggen van de kokos in deze Milka XXL-chocoladeballetjes dat hij goed voor je huid is, omdat kokos degeneratie tegengaat. En ook voor de dadels geldt dat ze ‘gezond’ zijn, omdat je hierdoor ook geen toegevoegde suikers meer nodig hebt. Maar deze Milka XXL-chocoladeballetjes zijn gewoon GODDELIJK, zonder reden. En dat is ook weleens lekker, toch?

milka-chocoladeballetjes-5

Ingrediënten Milka XXL-chocoladeballetjes met kokos

  • 20 dadels
  • Milka XXL-melkchocolade met hazelnoot
  • 1 theelepel (rauwe) cacao
  • 1 theelepel kokosrasp (+ 100 gram kokosrasp om de chocoladeballetjes in te rollen)
Milka XXL-chocoladeballetjes

Recept Milka XXL-chocoladeballetjes met kokos

Ontpit de dadels (of koop dadels zonder pit) en doe deze samen met 8 blokjes Milka XXL-melkchocolade met hazelnoot, 1 theelepel kokosrasp en rauwe cacao in de keukenmachine. Mix het geheel tot een gladde massa.

milka-chocoladeballetjes-2

Leg ongeveer 100 gram kokosrasp op een bord. Maak er nu ongeveer 10 kleine chocoladebolletjes van en rol ze door de gemalen kokos. Even laten opstijven in de koelkast en eet smakelijk.

De Milka XXL-repen zijn verkrijgbaar voor 2,79 euro. Wil je op de hoogte blijven van alles rondom Milka, like dan hun Facebookpagina.

 

Furrow op Instagram