arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kwarkbrood met Griekse yoghurt

Kwarkbrood met Griekse yoghurt

Het klinkt ietwat tegenstrijdig: kwarkbrood (zonder kwark) met Griekse yoghurt, maar het komt de smaak alleen maar ten goede. En je botten ook.

Griekse yoghurt botontkalking

Misschien gaat het ietwat ten koste van de smaaksensatie, maar Griekse yoghurt werkt zeer goed tegen osteoporose, oftewel: bontontkalking. Vooral als je weinig zuivel kunt of wilt eten, is Griekse yoghurt vanwege zijn immense hoeveelheid calcium een goede vervanging voor melk of kwark. Misschien zelfs nog wel beter.

Griekse yoghurt is al romig, maar soms wordt er ook nog eens extra room aan toegevoegd, waardoor hij soms wel 10% vet bevat. Dat is misschien ietwat overdreven, maar het is wel goed om voor volle Griekse yoghurt te kiezen, want het zijn juist de vetten die zorgen voor een vol gevoel én voor een mooie huid.

Het is trouwens hetzelfde calcium waardoor dit kwarkbrood met Griekse yoghurt ook ideaal is als ontbijt. Vooral als je last hebt van een ochtendhumeur. Calcium zorgt ervoor dat de orbitofrontale cortex in je hersenen geactiveerd wordt, waardoor je meteen lekker in je vel zit.

Ingrediënten kwarkbrood met Griekse yoghurt

 • 150 gram havermoutmeel
 • 100 gram boekweitmeel
 • 250 gram Griekse yoghurt
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • 2 theelepels kaneel
 • snufje zout

Recept kwarkbrood met Griekse yoghurt

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe alle droge ingrediënten (havermout- en boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en zout) in een kom.
 3. Prak de banaan en meng deze samen met één ei en de Griekse yoghurt door elkaar.
 4. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng het geheel met een mixer tot een stevig beslag.
 5. Giet het beslag in een, met boter ingevette, cakevorm en druk het nog even goed aan.
 6. Plaats het kwarkbrood met Griekse yoghurt voor ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
 7. Laat het kwarkbrood nog 10 minuten afkoelen en verwijder het dan uit de vorm. Laat het nogmaals 10 minuten afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

TIP: Aan dit kwarkbrood met Griekse yoghurt kun je ook eventueel nog appel, noten, vijgen, dadels of rozijnen toevoegen.

Furrow op Instagram