arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Koreaanse pompoenpap

Koreaanse pompoenpap

K-Beauty is populair, maar dat geldt ook voor K-Food. Pure ingrediënten, zonder toevoegingen en boordevol smaak. En dat geldt ook voor Hobak-juk, oftewel: Koreaanse pompoenpap.

In de Koreaanse keuken vind je vooral veel rijst, zeewier, rijst, (pittige) groenten, tofu, knoflook en verschillende soorten vis. Ook 's ochtends. Er wordt in Korea nauwelijks onderscheid gemaakt tussen het ontbijt, lunch en avondeten en je moet dus ook niet raar opkijken als je om 07.00 uur al aan een pittige zeewierschotel zit.

Koreaanse pompoenpap

Hobak-juk (호박죽), is ontbijtpap gemaakt van pompoen, suiker en kleverig rijstmeel. Je kunt geheel volgens Koreaans recept 's ochtends gemalen kidneybonen eten, maar je kunt ook voor deze Westerse variant van pompoenpap kiezen.

Ingrediënten (Koreaanse) pompoenpap

  • 400 gram pompoenpuree
  • 100 ml amandelmelk
  • eetlepel speculaaskruiden
  • honing, suiker, agavesiroop of ahornsiroop

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Recept

  1. Was een (kleine) pompoen en snij deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kook de pompoen 15 minuten, totdat de blokjes zacht zijn geworden.
  2. Mix de pompoen met behulp van de staafmixer tot puree.
  3. Voeg 100 ml plantaardige melk en speculaaskruiden toe en roer goed door. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
  4. Eet smakelijk. Of zoals ze in Korea zeggen: 맛있는 먹다

Furrow op Instagram