arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Koolhydraatarme ijsjes van kokosmelk

Koolhydraatarme ijsjes van kokosmelk met gesmolten chocolade

De meningen over kokosmelk zijn verdeeld. De ene dag is het slecht voor je en bevat kokos te veel verzadigd vet, wat het risico op hart- en vaatziekten verhoogt.

Om vervolgens weer goed voor je te zijn vanwege de hoeveelheid antioxidanten, MTC's en ontstekingsremmende eigenschappen.
En die vetten in kokos zijn trouwens weer anders dan de lange verzadigde vetzuren in andere producten. Hierdoor zou kokos juist géén aanslag zijn op je cholesterol.

Waarschijnlijk komt het erop neer dat je vooral moet genieten van kokos, maar met mate. En dat geldt dus ook voor deze koolhydraatarme ijsjes van kokosmelk met gesmolten chocolade. Die, behalve dat ze weinig koolhydraten bevatten, ook lactose- én koemelkvrij zijn. En lekker. En makkelijk. En vegan, als je de honing vervangt door agavesiroop. En goed voor je huid.

Ingrediënten koolhydraatarme ijsjes van kokosmelk met gesmolten chocolade

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • rauwe honing
  • 70 gram donkere chocolade (minstens 85%)

Recept koolhydraatarme ijsjes met gesmolten chocolade

  1. Doe de kokosmelk in een steelpan en verwarm deze op laag vuur.
  2. Voeg het vanillepoeder en de honing toe.
  3. Giet de kokosmelk in ijslollyvormpjes en plaats ze minimaal 24 uur in de vriezer.
  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  5. Haal de ijsjes uit hun vorm en dompel ze onder in de pure chocolade.
  6. Geniet van de zomer!

Furrow op Instagram