arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kokosmakronen zonder suiker

Kokosmakronen zonder suiker

Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot. Je wordt vanzelf groot. Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn.

Kokosolie, kokosschaafsel, kokoswater, kokosplakken, kokoschips, kokosmelk, kokosyoghurt, kokosrasp; er is weinig wat je niet met (en van) kokos kan maken. En daar kun je vanaf nu ook deze kokosmakronen zonder suiker aan toevoegen.

Kokos an sich mag dan gezond zijn, het betekent niet dat je het ook onbeperkt kan eten. Health & Lifecoach Karlijn Hoebe: "Vanwege de hoeveelheid suiker zijn kokosmakronen normaal gesproken enorme caloriebommen, maar dat geldt niet voor deze variant. Deze kokosmakronen zijn eiwitrijk, bevatten veel vezels en zijn suikervrij. En, met maar 4 ingrediënten heel makkelijk zelf te maken."

Sowieso heeft kokos als voordeel dat het, niet zoals de meeste vetten, in je bloedbaan terechtkomt, maar direct wordt getransporteerd naar de lever, waar het in energie wordt omgezet. "Kokosolie wordt dus niet als vet opgeslagen en daar komt bij dat de vezels ervoor kunnen zorgen dat je de rest van de dag minder trek hebt in geraffineerde koolhydraten."

Ingrediënten kokosmakronen zonder suiker (8-10 stuks):

Benodigdheden:

  • oven + bakplaat
  • mixer of garde
  • grote kom

Recept kokosmakronen zonder suiker

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Klop 90 gram Ei-eiwit tot een schuimige massa in een grote kom op en voeg langzaam de honing en vanillepoeder toe. Let op: Zorg ervoor dat je kom vetvrij is.
  3. Strooi er vervolgens kokosrasp door en spatel deze heel voorzichtig door het eiwit.
  4. Maak met behulp van een ijslepel of 2 lepels bolletjes van het eiwitkokosmengsel en druk deze daarna als hoopjes op de bakplaat.
  5. Bak de kokosmakronen voor ongeveer 15-20 minuten in de oven goudbruin. Let op: elke oven is weer anders, Hou je oven goed in de gaten, het kan soms heel snel gaan! De tijd kan per oven verschillen. Gaat het te snel zet de temperatuur eventueel iets lager.

TIP! Bewaar de kokosmakronen tot 4 dagen in de koelkast. Zijn ze zacht geworden? Leg ze dan weer even kort in de oven.


Furrow op Instagram