arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
koekjes-met-nutella-grind-chocolade-5

Koekjes met Nutella en Grind chocolade

Koekjes met Nutella en Grind chocolade

Voordat chocolade eenmaal chocolade is, gaat er een heel bewerkingsproces aan vooraf. Zo wordt er namelijk aan de cacaobonen bijna altijd nog cacaoboter, suiker, sojalecithine en vanille-aroma toegevoegd om er uiteindelijk een gladde (chocolade)massa van te maken.

Niks op aan te merken natuurlijk, behalve dat je met dit zogenoemde concheren ook sommige smaakstoffen uit de chocolade haalt. Zonde. En dat is dan ook de reden dat de beroemde patisseriegod Hidde de Brabander zijn eigen, niet geconcheerde chocolade ontwikkeld heeft: Grind, cocoa by Hidde.

Grind chocolade

Grind chocolade is chocolade in zijn puurste vorm. Nou ja, in ieder geval zonder sojalecithine en vanille-aroma om op deze manier zo dicht mogelijk bij de natuurlijke smaak van de cacaoboon te blijven.

Door de chocolade niet te concheren blijft niet alleen de originele smaak van de chocolade beter behouden, maar behoudt hij ook zijn grove, ruige structuur. En dat proef je op alle fronten terug in deze koekjes met Nutella en Grind chocolade.

koekjes-met-nutella-grind-chocolade-1

Ingrediënten koekjes met Nutella en Grind chocolade

 • 50 gram Nutella
 • 100 gram Grind chocolade
 • 250 gram bloem
 • ½ zakje bakpoeder
 • 1 ei
 • 125 gram witte suiker
 • 125 gram lichte basterdsuiker
 • 100 gram boter
 • 1 zakje vanillesuiker
koekjes-met-nutella-grind-chocolade-3

Recept koekjes met Nutella en Grind chocolade

 1. Voor deze koekjes met Nutella en Grind chocolade is het belangrijk om eerst de oven goed te verwarmen op 240 graden.
 2. Meng ondertussen alle droge ingrediënten en zet deze even apart.
 3. Smelt de boter samen met de Nutella (au bain marie!) en giet dit over de droge ingrediënten. Voeg hierna ook het ei aan het mengsel toe.
 4. Meng alle ingrediënten tot een gladde massa. Je hebt trouwens geen mixer nodig: your hands can do the job.
 5. Hak de Grind chocolade in kleine, grove stukjes en doe deze bij het mengsel. Mocht je het geduld nog hebben, zet dan alles één uur in de koelkast. 
 6. Bedek de ovenplaat met bakpapier.
 7. Maak deegballetjes met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. Leg ze op de bakplaat en druk ze zachtjes aan met de vlakke hand. Maak in het midden van het koekje een kuiltje en doe hier een theelepel Nutella in. Dek het af met een stukje van het deeg.
 8. Zet de koekjes ongeveer 10-12 minuten minuten in de oven.
 9. Laat de koekjes even afkoelen (niet te veel, want warm zijn ze het lekkerst!), maak ze los van het papier en leg ze op een rooster. Eet smakelijk!

Grind chocolade

Grind chocolade is pas vanaf 1 oktober verkrijgbaar, maar door een mail te sturen aan [email protected] kun je wel alvast in contact komen met deze patisseriegod. Op deze manier kun je aangeven dat je graag meer informatie wilt en eventueel ook deelnemen aan de presale van deze bijzondere chocolade.

Furrow op Instagram