arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Karamelpopcorn met antioxidanten

Karamelpopcorn met antioxidanten

Popcorn = maïs = groente. Als je het zo bekijkt is popcorn helemaal zo slecht nog niet, toch? Moet je wel de boter en bruine suiker wegdenken, maar deze karamelpopcorn heeft zeker een aantal goede eigenschappen voor je huid.
Los van de vezels die je darmen in balans houden zitten er in maïs polyfenolen. Deze antioxidanten gaan vrije radicalen tegen, werken ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat vetachtige stoffen (LDL-cholesterol) zich niet in je bloedvaten nestelen. Check.

Hou er wel rekening mee dat maïs een hoge glycemische index heeft, wat ervoor zorgt dat de suikers relatief snel in je bloed worden opgenomen.

Ingrediënten karamelpopcorn met antioxidanten

 • zoute popcorn
 • 50 gram boter
 • 50 gram bruine suiker

Zo maak je deze karamelpopcorn:

 1. Je kan popcorn zelf bereiden in een pan met wat olijfolie of in het jezelf makkelijk maken en popcorn poffen in de magnetron.
 2. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg hier alle gepofte popcorn op.
 3. Smelt ondertussen in een pannetje de boter en voeg daarna de bruine suiker toe.
 4. Laat dit ongeveer 3 minuten pruttelen en roer af en toe door.
 5. Als de karamel klaar is giet je dit over de popcorn.
 6. Met een houten spatel hussel je het heel snel door elkaar.
 7. Let op: de karamel is heet!
 8. Laat de karamelpopcorn met antioxidanten afkoelen.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram