arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ijsthee maken koud water

IJsthee met koud water

Het is niet zo raar dat je bij het maken van ice tea niet meteen aan aanlenglimonade denkt, maar juist met Karvan Cévitam Ice Tea zet je binnen een mum van tijd deze ijsthee met koud water op tafel.

Alleen als hij ijs- en ijskoud is

Niets makkelijkers (en goedkoop) dan zelf ijsthee maken en daar komt bij dat je hem zo kunt samenstellen zoals jij hem het liefste drinkt: sterk, zoet en je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om (gecondenseerde) melk toe te voegen. Laat je fantasie de vrije loop, want om de lekkerste ice tea te serveren is creativiteit juist onmisbaar.

Hou je van spicy, in combinatie met zoet? Dan is deze ijsthee met koud water zeker iets voor jou. Door de kruidnagel, steranijs en zoete gecondenseerde melk is hij zelfs hét perfecte alternatief voor de welbekende ijskoffie.


Ingrediënten ijsthee met koud water

  • 1 liter koud water
  • Karvan Cévitam Ice Tea Zero
  • 1 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • gecondenseerde melk
  • ijsklontjes
  • Optioneel: kardemompeulen en vanille-extract

Recept ijsthee met koud water

  1. Meng 1 liter koud water met 200 ml Karvan Cévitam Ice Tea zero. Voeg de steranijs, 3 kruidnagels en eventueel kardemompeulen toe en laat het geheel 10 minuten trekken.
  2. Verwijder de kruiden met een lepel en voeg de gecondenseerde melk en ijsklontjes toe.
  3. Serveer de ijsthee in hoge glazen.

Geniet van de zomer!

TIP: Ben je een enorme zoetekauw en is 'zonder toegevoegde suikers' niet helemaal jouw cup of tea, dan kun je er ook voor kiezen om deze ice tea met één van de andere smaken uit het assortiment van Karvan Cévitam te maken.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram