arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
geroosterde boterham met avocado, alfalfa en citroen

HUIDZUIVEREND RECEPT: Geroosterde boterham met avocado, alfalfa​ en citroen

De eerste zonnestralen zorgen er niet alleen voor dat het stof in je huis extra goed zichtbaar is, ook dode huidcellen vallen extra op. Tijd dus om de bezem door je huis (én over je huid) te halen. En beschouw deze geroosterde boterham met avocado, alfalfa en citroen maar als onderdeel van de voorjaarsschoonmaak.

Avocado, alfalfa en citroen

Zelfs als je trouw elke ochtend én avond je huid reinigt en regelmatig een scrub gebruikt stapelen dode huidcellen zich op. Voor zowel avocado, alfalfa als citroen geldt dat ze een ontgiftend effect op je huid hebben.

De moeilijkheid van dit recept zit hem trouwens niet in de bereiding, maar in de hoeveelheid ontgiftende (zuiverende) ingrediënten per cm2.

Zeg je afvalstoffen afvoeren dan zeg je: citroen. Het zijn vooral de hoge concentratie vitamine C en flavonoïden die een reinigende werking hebben. En ondanks dat hij zuur is, heeft citroen een alkalisch effect dat helpt om de pH waarde van je huid te herstellen. Ook alfalfa heeft een ontgiftende werking. Tegelijkertijd bevat deze kiem veel vitamine B11 (foliumzuur) dat indirect ook weer bijdraagt aan een stralende teint.

En avocado... Moet je überhaupt nog woorden vuilmaken (of schoonmaken in dit geval) aan de voordelen van avocado op je huid?

Ingrediënten geroosterde boterham met avocado, alfalfa en citroen

  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • alfalfa
  • 1 theelepel olijfolie extra vergine
  • spelt- of zuurdesembrood
  • naar smaak toevoegen: peper & zout

Recept geroosterde boterham met avocado, alfalfa en citroen

  1. Rooster één of twee sneden brood in een koekenpan (zonder olie), broodrooster of leg ze even onder de grill.
  2. Maak ondertussen de avocado klaar. Haal het vruchtvlees uit de schil en prak deze met een vork fijn. Hoeft niet helemaal glad, het is juist wel lekker als hij nog grof is.
  3. Rasp de schil van de citroen en meng het sap van een halve citroen samen met de olijfolie door de avocado. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Beleg de geroosterde boterhammen met de avocado en serveer met alfalfa.

Eet smakelijk!

TIP: Behoefte aan een mooie, stralende winterhuid? Op de website van Virtuoos kun je terecht voor het Furrow Huidpakket.

Furrow op Instagram