arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Huidverjongende quinoapops

Huidverjongende quinoapops

Ooit van ecdysteroïden gehoord? Quinoa zit er vol mee. Inderdaad steroïden, maar dan wel plantaardig en supergoed voor je huid. Aan de quinoapops dus.

20-hydroxyecdysone

Als je 50 gram quinoa eet, dan krijg je waarschijnlijk 15 to 20 mg 20-hydroxyecdysone binnen. En dat is meer dan er in een aanbevolen dagdosis van sommige ecdysteroidensupplementen zit.

20-hydroxyecdysone is misschien niet zo bekend, maar volgens een dierstudie van het University Medical Center Goettingen verbetert deze plantaardige steroïde de samenstelling van je lichaam en voorkomt deze stof ook huidveroudering.

Er circuleren geruchten dat je vooral na de overgang baat zou kunnen hebben bij 20-hydroxyecdysone. Een dagelijkse dosis van deze plantaardige steroïden zou je spiermassa doen toenemen, je vetmassa verlagen en versnelde huidveroudering tegengaan.
In plaats van meteen al je geld uit te geven aan dure supplementen, zou je ook kunnen proberen wat deze quinoapops met je lichaam en huid doen.

Ingrediënten quinoapops

  • 50 gram gepofte quinoa
  • 20 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 75 gram kokosolie
  • 125 gram witte amandelpasta
  • 50 milliliter ahornsiroop

Recept quinoapops

  1. Doe de rauwe cacao, kokosolie, witte amandelpasta en de ahornsiroop in een (klein) steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Roer alles zachtjes door tot het gesmolten is.
  2. Doe de gepofte quinoa in een kom en giet het chocolademengsel erover. Roer goed door.
  3. Schep het quinoabeslag in muffinvormpjes en plaats deze een halfuur in de vriezer, zodat ze kunnen uitharden.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram