arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Huidverjongende gluhwein

(Huidverjongende) Glühwein

December is dan misschien niet de beste periode om gezond en verantwoord bezig te zijn, maar het huidverjongende aspect kun je natuurlijk niet zomaar verwaarlozen. Zelfs niet op eerste kerstdag. Een ode dus aan deze huidverjongende glühwein.

Zoals oliebollen bij oud & nieuw horen, zo is Kerstmis eigenlijk niet compleet zonder glühwein. En afgezien van de alcohol is deze drank helemaal zo slecht nog niet. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om deze te laten verdampen, maar de vraag is of dat het kerstfeest ten goede komt en de rest van de ingrediënten compenseert een hoop.

Kaneel, kruidnagels en pimentbessen behoeden je voor infecties, werken ontstekingswerend, antibacterieel én verdovend, rode wijn bevat enorme hoeveelheden resveratrol en sinaasappels en citroen zijn weer verantwoordlijk voor het vitamine C-gehalte. Samen hebben ze een verstevigende werking op je huid en voorkomen hiermee huidbeschadiging in de toekomst. Proost!

Ingrediënten huidverjongende glühwein

 • 1 fles rode wijn
 • 2 sinaasappels
 • 1 citroen
 • 4 pimentbessen
 • 8 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • 2 - 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker (te vervangen door honing, kokosbloesemsuiker of stroop)
 • optioneel: 250 ml port

Recept huidverjongende glühwein

 1. Verwarm een halve liter wijn samen met een (gebroken) kaneelstokje, 8 kruidnagels, 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker en de pimentbessen. Let op: niet koken, dan gaat de alcohol verloren!
 2. Snij ondertussen de citroen en sinaasappel in stukken en voeg deze ook toe.
 3. Zeef de kruiden eruit en voeg daarna de rest van de rode wijn toe. Hou je van sterke glühwein voeg dan nog 250 ml port toe.
 4. Goed doorroeren en voeg eventueel nog de schil van een sinaasappel toe. Je kunt de huidverjongende glühwein op een laag pitje warm houden.

Fijne feestdagen!

Furrow op Instagram