arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Huidverbeterende koffie met matcha (en witte chocolade!)

Huidverbeterende 'koffie' met matcha en witte chocolade

Wie een beetje verstand heeft van groen, weet dat je 's ochtends je koffie vervangt door een groene 'koffie' met antioxidanten. Maar wie nog meer verstand heeft van groen, weet dat diezelfde groene koffie eigenlijk niet te drinken is. Tenzij je de smaak van de matcha verdoezelt met witte chocolade.

Sterk spul, die matcha

Groene matchathee wordt geroemd vanwege zijn krachtige antioxidatieve, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Een kop matchathee bevat minimaal 10 keer zoveel antioxidanten als gewone groene thee en wordt dan ook vaak geadviseerd te drinken als je last hebt van een onrustige huid en/of couperose.

Je moet wat overhebben om je huid te kalmeren, want de smaak van matcha is behoorlijk overheersend. Zo krachtig als de antioxidanten zijn, zo is ook de smaak. Subtiel gezegd: het is even doorzetten om de sympthomen van een rode, vlekkerige huid te verminderen. Tenzij je er een dosis witte chocolade doorheen gooit. Wel de lusten, niet de lasten.

Ingrediënten huidverbeterende koffie met matcha (en witte chocolade!)

  • ¼ kopje (plantaardige) melk
  • 50 gram stukjes witte chocolade
  • 1 theelepel matcha
  • ¼ theelepel vanillepoeder

Zo maak je huidverbeterende koffie met matcha

  1. Verwarm de melk in een pan tot net voor het kookpunt. Verlaag de temperatuur en doe er de witte chocolade bij en roer tot de chocolade gesmolten is.
  2. Voeg het vanillepoeder toe.
  3. Zet het vuur uit en roer er één theelepel matcha door.

Geniet van je huidverbeterende koffie met matcha.

Furrow op Instagram