arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Het alternatief voor de zonnebank: kiwi’s

Het alternatief voor de zonnebank-4

Het alternatief voor de zonnebank: kiwi’s

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat een zonnebank en een rimpelloze huid niet samengaan. Toch is het zo dat de zonnebank in de winter verleidelijk is. Ik weet hoe slecht het voor mijn huid is en dat rimpels gedijen op het ultraviolette licht, maar een gezond bruin kleurtje lonkt ook. Vooral met weinig slaap, als je donkere kringen onder je ogen hebt en iedereen roept dat je er ‘zo moe uitziet’, moet ik ook de neiging onderdrukken om niet gewoon onder de zonnebank te gaan liggen.

Maar er is een oplossing: volgens de psychologen van de Universiteit van St. Andrews is een kiwi het alternatief voor de zonnebank. Het eten van drie kiwi’s per dag geeft de huid namelijk dezelfde gezonde uitstraling die te vergelijken is met een kleurtje net na een vakantie. Trouwens, niet alleen kiwi’s hebben dit effect, ook door minimaal drie porties kool of wortelen per dag te eten kun je de zonnebank voortaan achterwege laten.

Het alternatief voor de zonnebank

Vijf kiwi’s per dag maken je aantrekkelijker

Je moet wel stug dooreten, maar dan heb je ook wat. De onderzoekers ontdekten namelijk dat het eten van minimaal drie kiwi’s leidt tot een verhoging van de natuurlijke rode of gele kleur van je huid. Nog leuker is dat als je nog wat extra kiwi’s, wortels of kool eet, je er niet alleen gezonder uitziet, je wordt er ook nog eens aantrekkelijker van. Hetzelfde onderzoek toont namelijk aan dat als je minimaal vijf porties groente of fruit eet dat je er niet alleen een gezond kleurtje van krijgt, maar dat mensen je ook meteen een stuk aantrekkelijker vinden.

Het alternatief voor de zonnebank-2

Het alternatief voor de zonnebank: kiwi’s

Het zijn de carotenoïden in de kiwi die ervoor zorgen dat je het gezonde kleurtje krijgt. Je hebt vast wel eens van carotenoïden gehoord. Dat zijn kleurstoffen die bijvoorbeeld de roodoranje kleur geven aan wortels, paprika of tomaten. We vinden de huid van iemand met een hoge inname van carotenoïden gezond en aantrekkelijk, ontdekten de psychologen.

Ondanks dat een kiwi groen is, zit hij toch boordevol carotenoïden. En je krijgt van de kiwi’s niet alleen een gezond kleurtje, ze beschermen je ook tegen vrije radicalen. Vanaf vandaag behoren kiwi’s dus ook tot mijn vaste anti-rimpelregime.

Furrow op Instagram