arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
havermoutpannenkoeken-1

Havermoutpannenkoeken

Verborgen tussen de pakken cruesli, cornflakes en andere ontbijtgranen, staat in het onderste vak van de supermarkt het geheim tegen rimpels: havermout.

Ben je op zoek naar een mooie, jonge huid dan kan havermout niet meer aan jouw beautyregime ontbreken. Vanwege de zuiverende werking kun je hem gebruiken als face-wash, scrub of reinigend masker. Zo helpt het dode huidcellen te verwijderen, vervaagt hij fijne lijntjes en kalmeert hij je huid.

havermoutpannenkoeken-3

Je kunt er dus voor kiezen om havermout op je gezicht te smeren, maar voor de meeste DIY-gezichtsmaskers geldt dat ze zo lekker zijn dat je ze beter op kan eten. Zo ook voor dit recept.

Je kunt een mix van havermout, eieren, melk en honing natuurlijk altijd nog als masker inzetten, maar het is een stuk lekkerder om er gewoon havermoutpannenkoeken van te bakken.

Wat heb je nodig voor havermoutpannenkoeken?

  • – 100 gram havermout
  • – 200 gram amandelmelk
  • – 3 eieren
  • – (staaf)mixer
havermoutpannenkoeken-2

Hoe maak je havermoutpannenkoeken?

Ik maak deze pannenkoeken al jaren en werk dus inmiddels een beetje op gevoel. Ik gebruik namelijk vaak ook net iets meer havermout dan dat er in de meeste recepten staat aangegeven. En ik gebruik in de strijd tegen rimpels altijd amandelmelk.

Voor de havermoutpannenkoeken mix ik de havermout, amandelmelk en eieren en dit mengsel laat ik even 10 minuten rusten. Daarna bak ik ze mooi bruin in de pan met wat olijfolie. Veel simpeler kan het niet. Ik laat ze alleen wel afkoelen in de koelkast. Ben niet zo’n fan van warme havermoutpannenkoekjes.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram