arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
hartige-muffins-met-kip-doperwten-3

Hartige muffins met kip, doperwten en kaas

Met de enorme hoeveelheden vitamines en mineralen in de doperwten, de eiwitten van de gerookte kip en de calcium, vitamine A, vitamine B en zink in de kaas is het in het kader van een mooie huid echt geen slecht idee om deze muffins op het menu te zetten.

Dikker in de winter

Toegegeven: de bladerdeeg zorgt ervoor dat deze hartige muffins met kip, doperwten en kaas misschien iets meer calorieën bevatten, maar een extra speklaagje in de winter hoort er stiekem een beetje bij.

Naarmate de temperatuur zakt, ga je namelijk vanzelf meer eten. En het heeft geen zin je te verzetten, de drang om vetreserves te kweken, is een natuurlijke reflex om zo voorbereid te zijn op schaarse voedselmomenten. Voor het gemak negeren we dan maar het feit dat deze eigenlijk niet meer voorkomen.

hartige-muffins-met-kip-doperwten-2

Ingrediënten hartige muffins met kip, doperwten en kaas

  • 100 gram doperwten
  • 1 (gesneden) ui
  • 4-6 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • hartige bladerdeeg
  • naar smaak toevoegen: peper & zout
  • roomboter of olijfolie (om de muffinvorm mee in te vetten)

Benodigdheden:

  • Muffinvorm

Recept hartige muffins met muffins met kip, doperwten en kaas

Laat de bladerdeegplakjes 5 tot 10 minuten van te voren ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met roomboter of olijfolie.

Verdeel de plakjes bladerdeeg over de muffinvorm. Plaats in elke vorm gerookte kip met de gesneden uitjes. 

Doe de 4-5 eieren samen met 100 ml melk en peper en zout in een kom en meng door elkaar met een garde. Voeg op het laatste moment de doperwtjes toe. 

hartige-muffins-met-kip-doperwten-5

Verdeel het eierbeslag gelijkmatig over de muffins. Als laatste stap nog wat geraspte kaas, voordat je de muffins dichtvouwt. Als je de randen iets vochtig maakt, blijft het bladerdeeg beter plakken.

Plaats de muffinvorm op een rooster in het onderste gedeelte van de oven en bak de hartige muffins met kip, doperwten en kaas in ongeveer 20-25 minuten gaar op 180 graden.

Haal de muffins uit de oven en laat deze in de vorm ongeveer 10 minuten op het ovenrooster staan. Daarna zijn ze klaar om te serveren. Eet smakelijk!

Furrow op Instagram