arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Groentefriet uit de oven

Groentefriet uit de oven

Een frietje op z'n tijd (met mayo!) is heerlijk, maar datzelfde frietje gaat vaak gepaard met een nieuwe put in je dij. Tenzij je deze crispy groentefriet uit de oven maakt. Beter voor de lijn én goed tegen cellulite.

Pastinaak

Elke groente is gezond, maar in aanloop naar het bikiniseizoen doe je er verstandig aan regelmatig pastinaak op het menu te zetten. Deze vergeten groente zit vol met vitamine C, wat de stevigheid van je huid sowieso ten goede komt, maar hij versnelt tegelijkertijd de afvoer van gifstoffen uit je lichaam.
Combineer hem met chilivlokken om de afvoer nog een extra boost te geven en je weet zeker dat je deze zomer gebeiteld zit.

Ingrediënten groentefriet uit de oven

  • 4 pastinaken
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Naar smaak toevoegen: chilivlokken, peper en zout

Recept groentefriet uit de oven

  1. Schil de pastinaak en snij deze in dunne repen. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
  2. Kook de groentefriet 10 minuten in de pan.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Giet de pastinaak af en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Besprenkel de pastinaak met olijfolie en eventueel chilivlokken, peper en zout. Rooster het geheel in 15 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Furrow op Instagram