arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
waterkers

Groene smoothies: waterkers

Vergeet microdermabrasie, peelings of dure antirimpelcrèmes: als je je grauwe herfsthuid binnen 4 weken wilt omtoveren in een glanzende, jonge huid zul je de komende tijd groene smoothies met 80 gram waterkers per dag moeten drinken.

Dit kleine plantje wordt meestal alleen gebruikt als decoratie (lees: ik haal het altijd van mijn salade af), maar doet stiekem al je rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. En het vermindert niet alleen rimpels, maar is ook bewezen effectief tegen pigmentvlekken en een onrustige huid.

Het voordeel van waterkers is dat je het ongemerkt overal in kan stoppen. Zo kun je het verwerken in een salade, door de stamppot, maar je kunt hem ook door je groene smoothies of je DIY-masker mengen. Het is trouwens wel belangrijk dat je de waterkers vers eet en dus niet kookt. Anders verliest hij zijn vitamines.

waterkers-2

Groene smoothies: waterkers

Het geheim zit hem namelijk in de enorme hoeveelheid bètacaroteen. Zo veel dat het geen vrije radicaal meer lukt om je huidcellen te beschadigen (lees: rimpels). Ondanks dat de waterkers zo klein is, zit er ook nog een grote hoeveelheid vitamine C in het plantje. En er blijkt zelfs nog ruimte voor enorm veel vitamine E. Door de combinatie van al deze vitamines wordt de waterkers ook wel een ‘wonderplantje’ genoemd.

Omdat waterkers meer calcium bevat dan volle melk, is hij geweldig in te zetten als ontbijt. Lekker is anders, maar met deze groene smoothie met waterkers maken je rimpels wel vanaf het moment dat je wakker wordt geen enkele kans.

Ingrediënten groene smoothie met waterkers

  • – 80 gram waterkers
  • – sap van 2 limoenen
  • – 100 gram yoghurt
  • – honing
waterkers-smoothie

Recept groene smoothie met waterkers

Mix alle ingrediënten in een blender (of met de staafmixer) en binnen 2 minuten heb je een groene smoothie en maken je rimpels geen enkele kans meer.

Furrow op Instagram