arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Golden Milk

Golden Milk

Korte, donkere dagen en koude temperaturen maken plaats voor het voorjaarszonnetje, maar dat wil niet zeggen dat daarmee meteen je verkoudheid ook verdwenen is.

Golden Milk, ook wel bekend als Tumeric Latte, wordt binnen de Ayurveda al eeuwenlang voorgeschreven als zuiverende drank.
Deze gele melk wordt gemaakt van (plantaardige) melk, kaneel, gember én peper. Maar er is vooral een belangrijke rol weggelegd voor kurkuma, oftewel: geelwortel.

Kurkuma

Van het bestrijden van verkoudheid en griep tot aan het remmen van ontstekingen: vanwege zijn geneeskrachtige werking wordt kurkuma ook wel 'het goud onder de kruiden' genoemd. Dan weet je trouwens ook meteen waar deze Golden Milk zijn naam aan dankt.

Kurkuma is niet alleen een natuurlijke ontstekingsremmer, maar het is ook één van de meest krachtige specerijen voor een gezonde huid. Als je het regelmatig eet of drinkt, kan het ondersteuning bieden bij het verminderen van pigmentatie, de groei van gezichtshaar remmen en je huid verstevigen door de aanmaak van collageen te stimuleren.

En een Golden Milk is trouwens niet compleet zonder een snufje peper. Dit zorgt ervoor dat de kurkuma beter wordt opgenomen, maar daarnaast stimuleert peper ook de doorbloeding van je huid en de antibacteriële eigenschappen van deze specerij helpen acne te voorkomen.

Ingrediënten Golden Milk:

 • 220 milliliter (ongezoete) amandelmelk
 • ½ theelepel gemalen kurkuma
 • ¼ theelepel gemberpoeder
 • ½ theelepel kaneel
 • snufje chilipoeder
 • snufje peper
 • 1/2 theelepel agavesiroop

Recept Golden Milk

 1. Warm de amandelmelk op in een steelpannetje. Let op: laat niet koken.
 2. Voeg al roerend de kurkuma, het gemberpoeder en chilipoeder toe.
 3. Doe er als laatste stap nog wat zout, peper en kaneel bij.
 4. Serveer in een koffiekop en doe eventueel nog wat agavesiroop in je Golden Milk.

Furrow op Instagram