arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-wentelteefjes-7

Gezonde wentelteefjes maken

Door een combinatie van boter, basterdsuiker en melk zijn wentelteefjes normaal gesproken allesbehalve gezond te noemen. Maar door de melk te vervangen door kokosmelk, de boter door kokosolie en de basterdsuiker door vanille, kun je deze gezonde wentelteefjes eigenlijk elk weekend wel op het menu zetten.

Gezonde wentelteefjes maken

In de strijd tegen de rimpels kan kokosolie niet ontbreken. Je kunt het op je gezicht smeren, als haarmasker gebruiken, maar kokosolie is natuurlijk ook heel gezond om in te bakken. Het grote voordeel van bakken in kokosolie is dat het niet snel verbrandt, waardoor je minder AGE’s (Advanced Glycation End Products) binnenkrijgt dan wanneer je in bijvoorbeeld olijfolie bakt.

AGE is een verzameling eiwitten die onherstelbaar beschadigd zijn. Wanneer je te veel van deze AGE’s binnenkrijgt, hechten ze zich aan je collageen en elastine en zijn ze dé oorzaak van een hele hoop nieuwe rimpels.

gezonde-wentelteefjes-2

En behalve minder AGE’s bevat kokosolie ook enorm veel antioxidanten. Door je maaltijden voortaan in kokosolie te bakken, zorg je ervoor dat je huid steviger wordt, waardoor je automatisch beter beschermd bent tegen o.a. de zon.

Ingrediënten gezonde wentelteefjes:

  • – 4 eieren
  • – 250 ml kokosmelk
  • – spelt of zuurdesembrood
  • – vanillestokje
  • – 1 theelepel kaneel
  • – kokosolie
  • – maple syrup
gezonde-wentelteefjes-1

Recept gezonde wentelteefjes:

Deze wentelteefjes zijn niet alleen gezond, ze zijn ook echt heel makkelijk te maken. Doe de 4 eieren in een grote kom en klop deze even op. Voeg hierna de 250 ml kokosmelk, het kaneel en het vanillestokje toe.

Doe ondertussen kokosolie in een koekenpan en laat deze langzaam smelten. Doop een snee zuurdesembrood helemaal onder in het wentelteefjesmengsel. Zodra het wentelteefjesmengsel in het zuurdesembrood is getrokken, leg je de snee in de pan. Meestal kun je trouwens wel twee sneetjes tegelijk bakken.

gezonde-wentelteefjes-4

Gezonde wentelteefjes maken

Bak de sneetjes ongeveer 2-3 minuten aan elke zijde, totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer de gezonde wentelteefjes met een klein beetje mayple syrup. Eet smakelijk!

 

Furrow op Instagram