arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde vla maken (suikervrij)

Gezonde vla maken (SUIKERVRIJ)

Trek in iets zoets na het eten? Heel normaal en vooral de behoefte aan chocolade is te verklaren door een tekort aan magnesium. Gelukkig kun je het heel gemakkelijk oplossen door deze gezonde chocoladevla te maken.

Magnesium

Onrustig slapen, een stijve nek (en gewrichten), snel geïrriteerd en moe na het eten? Er zit helaas niks anders op dan je onder te dompelen in chocolade. Cacao, en vooral de rauwe variant, bevat magnesium en heeft een positieve invloed op je humeur, je stofwisseling en je energie.

Health & lifestylecoach Karlijn Hoebe: "De invloed van magnesium wordt vaak onderschat, maar je kunt niet zonder dit mineraal. Elk orgaan in jouw lichaam heeft magnesium nodig: het hart, je spieren en je huid. Het is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij het herstel en opbouw van spieren, maar het speelt ook een grote rol op het gebied van ontspanning én tijdens je slaap. Niet voor niets wordt magnesium ook wel het antistressmineraal genoemd."

Deze gezonde chocoladevla bestaat uit pure, onbewerkte ingrediënten en is naast lekker ook nog eens suikervrij. En het voordeel is dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt, waardoor hij binnen 2 minuten klaar is.

Ingrediënten gezonde vla (1 persoon)

  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 100 ml kokosmelk

Benodigdheden:

  • blender


Gezonde vla maken:

  1. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de banaan, rauwe cacao en kokosmelk in een blender, totdat er een gladde massa ontstaat. Garneer de gezonde vla eventueel met wat cacaonibs en een paar plakjes banaan.

Eet smakelijk!

TIP: Om ervoor te zorgen dat deze gezonde vla je ook de hele ochtend een vol gevoel geeft kun je er een schep eiwitpoeder door doen, samen met 100 ml water.

Furrow op Instagram