arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
zelfgemaakte-mueslirepen-6

Gezonde tussendoortjes: Zelfgemaakte mueslirepen

Gezonde tussendoortjes: zelfgemaakte mueslirepen

Mueslirepen zijn zo’n tussendoortje waarvan de naam doet vermoeden dat ze automatisch gezond voor je zijn. Helaas bevatten de meeste voorverpakte mueslirepen veel suikers, waardoor rimpels spontaan in je gezicht schieten. Daarom kun je gezonde tussendoortjes het beste zelf maken. Deze mueslirepen maken je zelf met agavesiroop en dadels.

Deze gezonde mueslirepen bestaan naast havermoutvlokken ook uit dadels, agavesiroop, chiazaad en gemengde noten. Stuk voor stuk enorm gezond en niet geheel onbelangrijk: goed tegen rimpels. Dadels zitten boordevol vitamine A, die bekend is om zijn hoge concentratie antioxidanten. Hetzelfde geldt voor chaizaad.

zelfgemaakte-mueslirepen-4

De gemengde noten, die eigenlijk overal goed voor zijn, zoals vermindering van stress, gezondheid en vooral ook voor de huid. Aangezien amandelen, wal-, pecan-, para- en cashewnoten de gezondste noten zijn, zijn ze natuurlijk onmisbaar in deze gezonde tussendoortjes. .

Je kunt deze mueslirepen perfect eten als tussendoortje, maar ze zijn bijvoorbeeld ook geweldig ’s morgens als gezonde snack als je bijvoorbeeld moeite hebt om te ontbijten.

zelfgemaakte-mueslirepen-met-dadels

Wat heb je nodig voor deze mueslirepen met agavesiroop en dadels?

  • – 120 gram ontpitte dadels
  • – 30 gram rozijnen
  • – 30 gram gemengde ongezouten noten
  • – 15 gram chiazaad
  • – 100 gram gemengde havermoutvlokken
  • – 4 eetlepels pure kokosolie
  • – 4 eetlepels agavesiroop
zelfgemaakte-mueslirepen-3

Hoe maak je zelfgemaakte mueslirepen met agavesiroop en dadels?

De basis van deze zelfgemaakte mueslirepen zijn de gemengde, ongezouten noten. Doe deze als eerste in een hakmolen, of hak ze fijn in een theedoek en een hamer. Niet te fijn, wat stukjes noot maakt het juist lekker. Doe de notenmix  in een bakje, zodat je de hakmolen kunt gebruiken voor de ontpitte dadels en de rozijnen. Doe deze in de hakmolen of hak ze zo fijn mogelijk.

Daarna doe je de notenmix, dadels, rozijnen, chiazaad en de havermoutvlokken bij elkaar in een kom. Voeg hier 4 eetlepels agavesiroop aan toe. Verwarm vervolgens 4 eetlepels pure kokosolie in de magnetron en voeg dit bij de rest van het mengsel. Roer alles goed door elkaar. Bedek nu een schaal met bakpapier en gooi het hele mengsel erin. Strijk het mengsel vervolgens nog even glad en laat het nu zo’n 2 uur in de koelkast hard worden.

zelfgemaakte-mueslirepen-6

Als ze hard genoeg zijn geworden, kan je de repen snijden. En genieten maar!

 

Furrow op Instagram